Hrvatska
VIDEO: Garma - Nikome ne bih poželio ovakvu situaciju!

VIDEO: Garma - Nikome ne bih poželio ovakvu situaciju!

Autor: Paulo Sarić

Na KK Zagreb gledam kao na svoje dijete.

Ovogodišnje je izdanje Kupa „Krešimir Ćosić“ počelo uvjerljivom pobjedom Cedevite nad KK Zagreb. Vitamini su opravdali ulogu favorita te s 51 razlike dobili Mrave koji su se pokazali kao nedorastao suparnik.

- Čestitam mojim momcima na pobjedi i Zagrebu što se plasirao na završnicu Kupa „Krešimir Ćosić“. Odmorili smo Stipanovića i Katića koji vuče ozljedu koljena. Drago mi je što nismo podcijenili Zagreb. Kup je natjecanje u kojemu su uvijek moguća iznenađenja. Kao trener se najviše plašim utakmica u kojima je pobjeda unaprijed upisana. Danas svi treniraju, svi su motivirani te se svakodnevno moramo dokazivati – rekao je zadovoljni Jurij Zdovc nakon rutinski odrađenog četvrtfinala te dodao - dan odmora ćemo iskoristiti da se pripremimo za polufinale. Idemo iz utakmice u utakmicu.

Trenerove je misli dijelio i mladi Toni Perković koji je susret završio s po tri poena i tri asistencije za nešto više od 25 minuta na parketu.

- Ušli smo maksimalno ozbiljno. Posljednjih smo dana trenirali dvaput dnevno te smo se željeli pokazati u dobrom svjetlu. Pokazali smo karakter i potvrdili da želimo osvojiti kup.


Za razliku od pobjedničkog dvojca trener Zagreba Nikola Garma bio je puno rječitiji.

- S obzirom na ždrijeb zasluženo smo ovdje, premda možda nije pošteno što jedan Split nije izborio plasman u četvrtfinale. Pokušao sam s tri razigravača, no iskusni igrači Cedevite poput Ukića i ostatka posade su to dobro osujetili. Ne mogu reći da sam sretan s obzirom na rezultat, no vidio sam pomak u odnosu na prethodne utakmice. Momčad je takva kakva jest. Ovo nam je bila priprema za nastavak sezone te se okrećemo susretu s Ribolom Kaštela na koji gledamo kao na eliminacijsku utakmicu – rekao je rođeni Splićanin na novozagrebačkoj klupi.

Ostatak njegova obraćanja nije bio usko vezan za samu utakmicu te je stoga bio i zanimljiviji pošto je u detalje otkrio situaciju u Trnskom.

- Da ispadaju dva kluba kao prethodnih godina ne bih se tresao te bih bio siguran da ostajemo. Zadnji i predzadnji nećemo biti, no bojim se trećem mjesta odzada. Propustili smo neke šanse te mi se čini da smo u najgoroj situaciji. Ima još desetak kola i bit će teško. No, nećemo odustati do utakmice sa Šibenikom – kazao je Garma koji je prilično plastično opisao s kakvim se problemima susreće - prijatelji su mi nudili i da besplatno odigraju koji mjesec, ali s obzirom na blokadu HKS-a čak ni to nije moguće.

Nekoliko je riječi iza dvoboja rekao i mladi kapetan Zagreba Jan Palokaj.

- Čestitao bih Cedeviti koja je bolja od nas, no čestitao bih i svojim momcima. Dali smo sve od sebe. Kada bismo odigrali ono što smo dogovorili, dolazili smo do laganih poena. Možda smo mogli i pogoditi koji šut pa bi to bolje i izgledalo, no sve u svemu ne mogu biti nezadovoljan – rekao je mladi Zagrepčanin koji se osvrnuo i na čudnovati podatak da je kapetan desetak godina starijim igračima - čudno mi je biti kapetan Krapiću koji ima tridesetak godina, no prihvatio sam tu ulogu i pokušavam se s njom nositi najbolje što znam.