Europa i Svijet
VIDEO: Gdje i kada će braća Ball zaigrati u Litvi?

VIDEO: Gdje i kada će braća Ball zaigrati u Litvi?

Autor: Teo Cilar

"Cirkus" u Litvi početi će vrlo brzo, pripremite se za novu dozu košarkaških "Kardashiansa".

Za početak spomenimo kako su braća Ball bila ponuđena Cedeviti i Zadru koji nisu pokazali interes iako su nam iz oba kluba potvrdili kako je mlađi LaMelo Ball talentiran dok stariji LiAngelo nije pretjerano dobar igrač.

Iako je obitelj Ball imala dogovor sa sveučilištem UCLA da nakon najstarijeg Lonza, oba brata zaigraju za njihovo sveučilište to se ipak neće desiti. Tata Lavar je LiAnglea povukao sa sveučilišta nakon što su ga suspendirali na neodređeno zbog krađe, a mlađi LaMello izgubio je to pravo nakon što je angažirao agenta. Tu je krenula potraga za klubom u Europi koji bi bio voljan potpisati oba brata jer to je bio glavni uvjet. Njihov je agent dobivao mnoge odbijenice, ali vrlo brzo su uspjeli naći klub koji je prihvatio rizik cirkusa kojeg dobivaju s njihovim ocem. Prvoligaški klub iz Litve Prienai Vytautas odlučio ih je potpisati, ali spomenimo kako je tata Ball tražio da se u ugovor ubaci stavka ako im tamo nebude dobro da nakon mjesec dana mogu napustiti klub. 

A tamo bi se stvarno mogli zadržati vrlo kratko jer njihov trener je prema svemu viđenom do sad možda još i luđi od njihovog tate. Virginijus Šeškus je jako težak trener za suradnju. Engleski ne priča, a ne pokušava ga ni naučiti. Jednom je prilikom nakon treninga prodavao meso iz prtljažnika svog auta na parkiralištu pokraj dvorane. Priča se da su pojedini igrači kupovali od njega to meso sumnjive kvalitete. Kada je u ekipi imao Amerikanca, rekao mu je da ga neće previše koristiti jer ga neće razumijeti što mu priča. 

Da im se što bolje dočara u koju sredinu dolaze, Turistička zajednica grada Prienaia snimila je zanimljiv video u kojem predstavljaju grad u koji će braća Ball doći igrati i živjeti. 

Kako će se braća Ball snaći u Litvi gdje će na početku sigurno doživjeti kulturološki šok jer doći iz Los Angelesa u gradić od 10 000 sanovnika neće biti nimalo lako. Zatim je tu europski način igranja košarke gdje će im trebati vremena da se priviknu, a na takvu promjenu teško su se navikli i bolji igrači od njih dvoje. Kao šlag na tortu tu dolazi "ludi" trener Šeškus, ali i njihov otac Lavar.

Zamislite sada da ih je recimo odlučio uzeti Zadar i koji bi to šou bio kada bi ih na "pik" uzela zahtjevna i duhovita zadarska publika. Braća Ball bi trebala debitirati za svoj novi klub početkom siječnja. Trebali bi igrati samo baltičku ligu za početak dok u klubu ne vide imaju li kvalitete zaigrati u litvanskom prvenstvu. Inače, cijene ulaznica za sve utakmice u kojima će igrati Ballovi poskupjet će za 5 eura.