Europa i Svijet
VIDEO: Golemac poražen od Njemačke

VIDEO: Golemac poražen od Njemačke

Autor: Paulo Sarić

Blijedo izdanje Gruzije poništilo veliki trijumf u prvom kolu.

Nakon što su prekjučer iznenađujuće svladali Litvu, danas je reprezentacija Gruzije koju u ulozi pomoćnog trenera vodi Jurica Golemac poražena od Njemačke rezultatom 57-67. Izjednačeni susret prelomljen je u posljednjoj četvrtini u kojoj je Njemačka primila samo pet poena i došla do svoje prve pobjede na turniru.

U prvih deset minuta gledali smo u potpunosti izjednačenu utakmicu. Nijemci su se počeli odvajati početkom druge dionice te su nakon zakucavanja Hartensteina otišli na plus šest u 13. minuti, no Gruzija je nastavila držati priključak. Schroder je tricom minutu prije velikog odmora prvi put odveo svoju momčad na tri posjeda prednosti, no Gruzijci su se vrlo brzo vratili u igru. Serijom 12-4 otvorili su drugi dio te su po prvi puta nakon samog početka susreta došli do vodstva. No, onda su stali.


Schroder je počeo lakše prolaziti kroz obranu i stvarati šanse za sebe i suigrače, a Njemačka je podigla intenzitet obrane na što Golemčevi momci nisu imali odgovora. Samo dva ubačaja iz igre u posljednjih deset minuta bila su premalo za ikakve ozbiljnije ambicije. Njemačka je serijom 12-2 prelomila utakmicu i došla do pobjede s kojom se izjednačila s Gruzijom na ljestvici. Obje reprezentacije nakon dva kola imaju po jednu pobjedu i jedan poraz.

Očekivano najbolji igrač susreta bio je igrač Atlanta Hawksa Dennis Schroder koji je zabio 23 koša, ali je pritom imao i nevjerojatnih devet izgubljenih lopti. Gruzijce je predvodio njihov NBA-ovac Zaza Pachulia, no njegovih je 14 koševa i osam skokova bilo premalo za danas raspoloženje Nijemce.