Europa i Svijet
VIDEO: Hezonja i Knicksi vodili do zadnje četvrtine pa ih "potopili" Durant i Warriorsi

VIDEO: Hezonja i Knicksi vodili do zadnje četvrtine pa ih "potopili" Durant i Warriorsi

Autor: Teo Cilar

Stephu Curryju uvod, Kevinu Durantu završetak priče u Madison Square Gardenu. Dobro prvo, loše drugo poluvrijeme Marija Hezonje protiv NBA prvaka.

Od hrvatskih košarkaša u NBA ligi, sinoć je zaigrao samo Mario Hezonja. Njegovi Knicksi su u Madison Square Gardenu dočekali prvake Golden State Warriorse. Nakon tri četvrtine, New York je bio u vodstvu, a onda se ukazao Kevin Durant koji je sam riješio pitanje pobjednika. 

Golden State Warriors (5-1) - New York Knicks (1-5) 128:100 (25:25, 28:28, 28:31, 47:16)

Knicksi su odlično parirali prve tri četvrtine. U trećem su periodu poveli s deset poena prednosti, ali su Warriorsi do kraja četvrtine smanjili na minus tri, a onda u posljednjoj četvrtini uništili Knickse. taj su period dobili 47:16 od čega je sam Durant ubacio 25 poena od ukupno 41 na utakmici. Warriorsi su na kraju slavili s 28 poena razlike, a ovakvoj predstavi Duranta, Knicksi mogu zahvaliti i svojem Enesu Kanteru koji je opet bio jači na riječima nego na djelu. Poslije jednog svojeg zakucavanja, opet je imao nešto za reći Durantu kojega je to posebno motiviralo te je odigrao još jednu partiju za pamćenje. Uz 41 poen (17/24 šut iz igre, 5/9 trica), uhvatio je 9 skokova i imao 5 asistencija. Steph Curry je odlično otvorio utakmicu, a prvih je 15 poena ubacio bez i jednog promašaja, na kraju je utakmicu završio s 29 poena, 4 skoka i dvije asistencije, a vrlo dobar je bio i Draymond Green koji je ubacio 18 uz 6 skokova i 4 asistencije. 



Tim Hardaway Jr. najbolji kod Knicksa s 24 poena i 4 asistencije, Frank Ntilikina je ubacio 17, a Trey Burke 15 poena. Hezonja je odigrao dobro prvo poluvrijeme, ubacio je 6 poena (3/9 šut iz igre, 0/4 trica), a u drugom poluvremenu nije postigao niti jedan koš, a imao je i 3 skoka te dvije asistencije.