Europa i Svijet
Video: Hezonja opet dvocifren

Video: Hezonja opet dvocifren

Autor: Teo Cilar

Individualni rad tokom ljeta očito se isplatio za Marija Hezonju. On je i u drugoj predsezonskoj utakmici bio dvocifren u pobjedi Orlanda protiv Dallasa.

Orlando Magic slavio je u drugom predsezonskom dvoboju kao domaćin protiv Dallas Mavericksa s 112:89. Na terenu su bila oba Hrvatska košarkaša u dresu Magica. Hezonja je bio među boljima, igrao je 15 minuta, a za to je vrijeme ubacio 11 poena uz po skok i asistenciju. Slobodna bacanja je šutirao 2/2, dvicu vrlo dobrih 3/5 jedino je trica opet štekala, tu je imao 1/5. Hezonja je u dvije utakmice pogodio samo jednu od deset ispucanih, ali svi znamo kako je dobar šuter Hezonja i sigurno je kako će postotak u sezoni dignuti na nekih 30 ili više posto. Između ostalog, predsezonske utakmice i služe da bi se momčadi uigrale, a igrači uhvatili formu. 


Damjan Rudež dobio je 14 minuta, a za to je vrijeme šutnuo dvije trice koje je promašio i uz to je uhvatio po jedan skok i asistenciju. Nitko drugi od naših NBA igrača nije nastupio, ali zato će u današnjim utakmicama svi ostali biti na terenu. Dario Šarić će u borbu protiv Boston Celticsa, Bojan Bogdanović će igrati protiv Lebrona Jamesa i Ante Žižića dok će Dragan Bender u tri ujutro zaigrati sa Sunsima protiv Utah Jazza.