Europa i Svijet
VIDEO: Hezonja sve bolji, Žižiću nova dobra partija, Zubac dobar u pobjedi protiv Warriorsa

VIDEO: Hezonja sve bolji, Žižiću nova dobra partija, Zubac dobar u pobjedi protiv Warriorsa

Autor: Teo Cilar

Odigrane su posljednje utakmice NBA predsezone, za četiri dana počinje ono pravo.

Posljednjeg dana NBA predsezone odigrano je 11 utakmica, a tri su hrvatska košarkaša bila na terenu. Mario Hezonja bio je jedan od najboljih u porazu njegovih Knicksa od Netsa, Ante Žižić startao je u petorci Cavsa u porazu od Pistonsa te je odigrao još jednu dobru partiju. LA Lakersi i drugi puta su u tri dana bili bolji od NBA prvaka Golden State Warriorsa, a Ivica Zubac sjajno je iskoristio dobivene minute. 

Brooklyn Netsi su u gradskom dvoboju bili bolji od New York Knicksa s 113:107 u Madison Sqare Gardenu. Netsi su bili bolji od samog početka i u posljednji su period ušli s 13 poena prednosti. Knicksi su na krilima Hezonje koji na minutu i pol do kraja ubacuje tricu i smanjuje na 103:98 ušli u neizvjesnu završnicu. Netsi ipak nisu dozvolili Knicksima da dođu do preokreta te su zasluženo slavili. Spencer Dinwiddie najbolji kod Netsa s 19 poena, 5 skokova i 3 asistencije, D`Angelo Russel je ubacio 18 uz 8 asistencija i 4 skoka, a Joe Harris 16 uz po 3 skoka i asistencije. Džanan Musa u ovom susretu nije ulazio u igru.

Tim Hardaway Jr. je predvodio Knickse s 18 poena dok je Mario Hezonja ušao s klupe i za svega 19 minuta na terenu ubacio 14 poena uz 3 skoka i asist. Iz igre je šutirao 5/10 (trica 1/2), a slobodna bacanja 3/4. Hezonja je bio najzaslužniji što su se Knicksi vratili s minus 17 koliko je bilo pet minuta prije kraja do minus pet na minutu i pol do završetka utakmice.


Detroit Pistonsi bili su uvjerljivi na gostovanju kod Cavaliersa kod kojih  su slavili s 129:110. Iako su u posljednji period ušli s minus šest, Cavsi su taj dio odigrali jako loše što je Detroit kaznio i slavio uvjerljivo. Blake Griffin je s 29 poena, 5 asistencija i 3 skoka bio najbolji kod Pistonsa, dok je Andre Drummond zabio 21 uz 15 skokova. Rodney Hood najbolji kod Cavsa s 21 poenom i 4 skoka, George Hill je ubacio 14 uz 4 skoka, a naš je Žižić počeo u petorci, igrao je 20 minuta, a za to je vrijeme zabio 11 poena uz 8 skokova, a imao je i jednu osvojenu loptu. Iz igre je šutirao 4/4, a slobodna bacanja 3/6. 


Lakersi su slavili protiv Warriorsa nakon što su preokrenuli 13 poena minusa s poluvremena. Kod Lakersa nisu igrali LeBron James, Brandon Ingram i Rajon Rondo, dok u redovima Warriorsa nije bilo Kevina Duranta, Andrea Igoudale i naravno DeMarcusa Cousinsa dok je Steph Curry igrao svega 11 minuta, a i za to je vrijeme uspio zabiti 16 poena uz 4 asistencije i 3 skoka, a Klay Thompson je na terenu bio 17 minuta, zabio je 21 poen uz 4 asistencije i dva skoka. Quinn Cook dobio je veću minutažu,što je iskoristio za 20 poena. 

Kod Lakersa  najbolji Svi Mykhaliliuk s 22 poena i 4 asistencije, Kyle Kuzma je ubacio 19 uz 3 skoka, a Johnathan Williams 14 uz 12 skokova. Zubac je igrao 17 minuta, a za to je vrijeme ubacio 9 poena uz 3 skoka i asist. Iz igre je šutirao 3/5, a slobodna bacanja 3/4.