Europa i Svijet
VIDEO: Hezonja vodio Orlando do pobjede, utakmica sezone za Bogdanovića

VIDEO: Hezonja vodio Orlando do pobjede, utakmica sezone za Bogdanovića

Autor: Teo Cilar

Odlične utakmice naših košarkaša.

Orlando Magic slavio je u floridskom derbiju na gostovanju kod Miami Heata na krilima Marija Hezonje s 111:109, a Bojan Bogdanović odigrao je utakmicu sezone za Indianu koja je na domaćem terenu poražena od Wizardsa s 111:102 kojima odsustvo John Walla očito ne smeta. 

Orlando je nakon prvih 12 minuta bio u zaostatku od devet koševa razlike, a da ta razlika nebude i veća pobrinuo se Mario Hezonja svojom dobrom igrom. Orlando se vratio u drugoj četvrtini pa se na poluvrijeme otišlo s poenom razlike za Miami. Magic je nastavio s dobrom igrom pa su nakon trećeg perioda imali šest poena razlike. Orlando je mnogo puta do sada u ovoj sezoni imao aktivan rezultat uoči posljednje dionice te su često padali i gubili, ali ovog puta nije bilo tako. Domaćini su uspjeli izjednačiti na 109:109, a onda je košem iz polaganja Jonathon Simmons Orlandu donio vodstvo 111:109 na minutu i pola do kraja. Kako se kasnije ispostavilo to je bio i konačan rezultat utakmice. Hezonja je bio najbolji igrač utakmice, igrao je 31 minutu, ubacio je 20 poena uz 5 skokova, 3 asista, dvije osvojene lopte, a imao je i jednu blokadu. Iz igre je šutirao 7/14, tricu 4/9, a slobodna bacanja 2/2. Pobjedu su ostvarili bez Nikole Vučevića koji je još uvijek ozlijeđen i Aarona Gordona koji je opet ozlijeđen, a otkazao je i nastup u zakucavanjima na ALL-STAR utakmici. Po 16 poena su ubacili Jonathon Simmons i D.J. Augustin. Kod Heata Josh Richardson 20 poena, a Hassan Whiteside ubacio je 19 uz 14 skokova. 


Washington Wizardsi slavili su kod Indiane koju je protiv svoje bivše momčadi predvodio Bogdanović koji je očito imao motiv više. Zanimljivo, ovo je Washingtonu peta uzastopna pobjeda, a niz je počeo od kada se John Wall ozlijedio. Pet utakmica prije toga sa Wallom u sastavu, Wizardsi su dobili jednu, a izgubili četiri pa možda glasine koje govore da Wall nije omiljen u svlačionici kod suigrača i nisu samo glasine. Wizardsi su prve tri četvrtine protiv Indiane dobili i u posljednji period ulaze s 12 poena prednosti. Tu su razliku zadržali do samog kraja. Bez ozlijeđenog Victor Oladipa, Bogdanović je bio najbolji s 29 poena, 4 skoka i dvije asistencije u 36 minuta provedenih na terenu. Bojan je iz igre šutirao 9/15, tricu 5/7, a slobodna bacanja 6/7. Joe Young ušao je s klupe i ubacio 17, a Domantas Sabonis 15 poena. Kod Wizardsa najbolji Bradley Beal s 21 poenom dok je Kelly Oubre Jr. zabio 15 uz 7 skokova s klupe.