Europa i Svijet
VIDEO: Hezonja zakucavao i izblokirao Memphis

VIDEO: Hezonja zakucavao i izblokirao Memphis

Autor: Teo Cilar

Hrvatski je košarkaš bio među najboljima u pobjedi Orlanda nad Memphisom.

Orlando Magic došao je do pobjede protiv Memphisau dvoboju dviju momčadi koje su bez izgleda za doigravanje. Lakersi Ivice Zupca iznenadili su Spurse u San Antoniu, a Ivica Zubac odigrao je nešto lošije nego u prošlim utakmicama.

Prve tri četvrtine susreta između Magica i Grizzliesa bile su vrlo neizvjesne, a u posljednju se četvrtinu ušlo vodstvom Memphisa od dva poena razlike. Orlando je najbolje odigrao baš u posljednjem periodu koji je dobio s 30:21 za pobjedu 107:100 na kraju. Evan Fournier i Nikola Vučević ubacili su po 19 poena u pobjedi dok je naš Hezonja za 21 minutu na terenu ubacio 16 poena uz 3 blokade, te po dvije asistencije i dva skoka. Imao je nekoliko atraktivnih zakucavanja, a iz igre je šutirao 5/12 dok  mu je od toga trica bila 2/8. Pogodio je sva četiri slobodna bacanja. Kod Memphisa Ben McLemore 20 poena, 7 skokova i 4 asistencije. 


Lakersi su na gostovanju kod Spursa bili na -11 poslije treće četvrtine, a onda su u posljednjem periodu odigrali odlično, dobili ga s 36:21 za pobjedu 116:112. Julius Randle predvodio je Lakerse s 25 poena i 6 skokova, Isaiah Thomas zabio je 21 uz 7 asista, a Lonzo Ball ubacio je 18 poena uz 11 asistencija i 7 skokova. Naš Zubac je na terenu proveo 14 minuta, a za to je vrijeme ubacio 2 poena uz 4 skoka, iz igre je šutirao 0/2, a pogodio je oba slobodna bacanja. Kod Spursa najbolji Pau Gasol s 19 poena, 10 skokova i 8 asistencija.