Europa i Svijet
VIDEO: Hrvat ukrotio Lavove - Ivan Rudež osvojio srca navijača u rekordnom roku!

VIDEO: Hrvat ukrotio Lavove - Ivan Rudež osvojio srca navijača u rekordnom roku!

Autor: Saša Ćirić

Kakav start hrvatskog stratega!

Prije točno mjesec dana smo objavili vijest o novom klupskom angažmanu mladog i talentiranog hrvatskog stručnjaka Ivana Rudeža. Aktualni slovački izbornik je preuzeo klub od kojeg bi mnogi bježali kao vrag od tamjana - momčad PS Karlsruhe Lionsa, koja je u tom trenutku tavorila pri dnu druge njemačke lige. Kako je priznao u prvom intervjuu u novom klubu, ova situacija mu je bila strana. Od Švicarske, u kojoj je nizao trofeje, pa do Slovačke, u kojoj je od nule stvarao reprezentaciju koja već stvara ime na košarkaškoj karti Europe. 

">

Kao u holivudskim filmovima, prva utakmica nije prošla najbolje. Svega dva dana nakon dolaska u novi klub, Hrvat na klupi Lavova je morao u vatru. Premda su na gostovanju u Heidelbergu dobro otvorili susret, domaća momčad u drugom poluvremenu okreće rezultat u svoju korist i slavi, nanoseći pritom Lionsima osmi poraz u prvenstvu.

No, analitički nastrojeni Rudež je brzo shvatio mane svoje momčadi, a to su nedostatak stabilnosti u napadu i visok broj izgubljenih lopti.

S tim informacijama bilo mu je lako djelovati u ispravnom pravcu. Redom su padali Nürnberg Falconsi, Rostock Seawolvesi, Tübingen Tigersi, Uni Baskets iz Paderborna, a posljednja žrtva Karlsruhe Lionsa bili su Hebeisen White wings iz Hanaua. Dakle, nakon početnog poraza, Rudež je nanizao pet pobjeda sa svojom novom momčadi. Od omjera 2-7 došli su do 7-8, odnosno podjele devetog mjesta. Međutim, radi se o iznimno izjednačenoj ligi, pa tako trećeplasirani Phoenix Hagen ima omjer 9-6. Trideset kola je u igri, tko zna, možda ni prva liga nije nedostižna...

">

Tko je ono rekao da nemamo kvalitetnog košarkaškog kadra? Itekako imamo, oni postoje, rade i razvijaju se. Jedina je šteta da ih počnemo cijeniti tek kad se počnu gubiti po, uz dužno poštovanje, drugim njemačkim ligama...