Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Hrvatska ima igru i ono nešto, nakon Italije 'pala' i Švedska

VIDEO: Hrvatska ima igru i ono nešto, nakon Italije 'pala' i Švedska

Autor: Branko Tabak

Nova pobjeda hrvatskih juniorki na Europskom prvenstvu.

Ženska juniorska reprezentacija Hrvatske je u 3. kolu skupine A Europskog prvenstva pobijedila Švedsku 61-51 te čeka večerašnji susret Italije i Belgije (21 sat) kako bi saznala s kojeg će mjesta nastaviti natjecanje u osmini finala.

Hrvatice imaju omjer 2-1, koliko bi u slučaju pobjede Italije mogle imati sve tri reprezentacije. No za kalkulacije je prerano. ono što veseli je još jedna odlična utakmica naših djevojaka koje su tijekom cijele utakmice bile samo tri puta u minimalnom rezultatskom minusu i to na otvaranju utakmice (5-6) te u prvoj polovici druge četvrtine (20-21, 22-23).

Već u prvoj dionici pobjegle su naše djevojke na 18-11, no minuta dekoncentracije bila je dovoljna da se Šveđanke približe do kraja četvrtine na 18-16.  U 16. minute Hrvatska je pobjegla na 30-25 i do kraja nije ispuštala prednost iz ruku.

Na velikom odmoru bilo je 36-29, a na kraju treće četvrtine koju su Hrvatice odigrale besprijekorno 58-41. U završnoj dionici Šveđanke su ublažile poraz, no nisu bile ni blizu preokreta. Završilo je 61-51.

U redovima Hrvatske Viktorija Ćurić je postigla 14 poena (4 skoka, 2 asistencije), Mihaela Lazić i Lorena Mihić po 10, a Lucija Kostić 9 uz 10 skokova. Franka Zadro je postigla 7, Marta Savić 6, a Nika Muhl 2 poena.

I upravo u činjenici da ponajbolja igračica Europe u ovom uzrastu Nika Muhl nije imala svoj dan (šut 1-7, 4 izgubljene lopte) krije se snaga ove reprezentacije. Nika je s pet skokova i šest asistencija doprinijela pobjedi, a njenu normu poena nadoknadile su druge djevojke.

Još ima rezerve i motiva kod ovih djevojaka koje su u Italiju došlo po rezultat bolji od izborenog ostanka u Diviziji A. Korak po korak uz dobru atmosferu. pa dokle doguraju.

Sretno!