Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Hrvatska prokockala plus 11 i upisala drugi poraz na turniru u Sakaryi

VIDEO: Hrvatska prokockala plus 11 i upisala drugi poraz na turniru u Sakaryi

Autor: Paulo Sarić

Serija 20-0 u posljednjih sedam minuta odlučila je pitanje pobjednika.

Hrvatska kadetska reprezentacija upisala je i drugi poraz na turniru u Sakaryi. Iako su dobro izgledali sve do sredine posljednje četvrtine mladići koje s klupe vodi Mladen Erjavec na koncu su uvjerljivo poraženi od domaćina Turske rezultatom 89-77.

Otvaranje utakmice proteklo je u izjednačenoj igri u kojoj su se obje momčadi izmjenjivale u vodstvu. Rezultat je sve do 15. minute bio u egalu, a onda je krenula serija Hrvatske 10-0 koju je započeo Filip Kalajžić a završio Andre Skelin, pa su Erjavčevi momci pred odlazak na odmor otišli na dvoznamenkastu prednost (38-48). Hrvatsku je u prvom poluvremenu predvodio mladi 'Vuk' Noa Svoboda, da bi isti igrač početkom treće četvrtine odveo naše U-16 reprezentativce i na najvećih plus 11 poena razlike (47-58).

Ipak, kako je vrijeme odmicalo domaćini su počeli podizati intenzitet obrane te malo po malo topiti zaostatak. Hrvatskoj je u tim trenucima problem predstavljala četvrta osobna pogreška visokog Tomislava Ivišića čega je krenula serija 10-3 kojom su se Turci vratili u igru. U posljednju se dionicu ušlo sa 64-68 za izabranike Mladena Erjavca koji su se držali u vodstvu sve do sredine četvrte četvrtine, no iz minute u minutu je bilo jasno da se naši mladići sve više muče kako bi postigli koš.


Ključnom se pokazala peta osobna pogreška kapetana Ivišića nedugo nakon koje je krenuo veliki nalet domaćina. Mladi su Hrvati sve više pokušavali individualnim akcijama, dok su domaćini koristili prednost pod obručima rezultat čega je serija 20-0 koja je prelomila susret. Od koša Roka Rađe za 69-74 nešto manje od sedam minuta prije kraja pa sve do trice Noe Svobode u posljednjoj minuti Hrvatska je ubacila tek jedno slobodno bacanje te je upisala i drugi poraz na turniru u Turskoj.

Najefikasniji u redovima pobjednika koji su imali petoricu dvoznamenkastih igrača bio je Haktan Yavas s 19 poena, dok je Hrvatsku predvodio Svoboda s košem manje, čemu je dodao i šest skokova.

Hrvatska iduću utakmicu igra sutra protiv Srbije s počekom u 12 sati.