Hrvatska
Video: Hrvatska reprezentacija upisala i četvrti poraz

Video: Hrvatska reprezentacija upisala i četvrti poraz

Češke lavice lako preko oslabljenih Hrvatica.

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija upisala je još jedan poraz u prijateljskim utakmicama. Nakon Slovenije i dvaput Mađarske, bolje od naših košarkašica bile su i Čehinje rezultatom 75-51. Hrvatice su bile oslabljene neigranjem Nike Bračun, Carmen Miloglav i Nine Premasunac.

U generalnoj probi domaćeg sastava uoči Europskog prvenstva kojeg organiziraju na svome terenu, Čehinje su u Kraljičinom Gradacu, u dvorani u kojoj će otvoriti europsku smotru, nadigrale ekipu Hrvatske. Vodile su od početka do kraja susreta, a u 36. minuti imale i velikih 26 koševa prednosti.

U jučerašnjoj utakmici za reprezentaciju Češke debitirala je Kia Vaughn koja je na početku susreta pokazala da će biti ogromno pojačanje za domaći sastav zabivši prvih šest poena svoje ekipe i završivši četvrtinu s 11 koševa. Hrvatice su imale velikih problema pod koševima, a u igri su se zadržale zahvaljujući dvjema pogođenim tricama Ružice Džankić. No, šut je stao u drugoj dionici, pa su izabranice Anđe Jelavić zabile tek šest poena i na odmor otišle sa velikih 21 poen zaostatka.

U nastavku je češka izbornica dala priliku svim curama što su Hrvatice iskoristile da priđu na minus 13, te čak i dobiju treću dionicu. No, bolje od toga nisu mogle. Uz razliku u skokovima presudila je i duža klupa domaće ekipe koja je nadigrala hrvatske rezerve za 23 koša.

Najefikasnija u redovima Češke bila je Kateřina Elhotová s 15 poena, dok je dominantna Amerikanka u redovima domaćeg sastava ubacila 14 za tek 16 minuta provedenih u igri. Jedine dvoznamenkaste u redovima hrvatske reprezentacije bile u Lea Miletić s 12 i Ružica Džankić s 11 koševa.

Posljednja utakmica pripremnog ciklusa hrvatske reprezentacije bit će zatvorena za javnost, a igra se danas protiv istih suparnica.