Hrvatska
Regija
VIDEO: Hrvatski reprezentativac potpisao za Igokeu

VIDEO: Hrvatski reprezentativac potpisao za Igokeu

Autor: Paulo Sarić

Iako je s Nikolom Prkačinom gledao finale kadetskog prvenstva Europe, bivši Cibos karijeru nastavlja u susjedstvu.

Bivši igrač Cibone i Cedevite i hrvatski reprezentativac Tomislav Zubčić nakon tri sezone putešestvija po svijetu tijekom kojih je boravio u SAD-u, Rusiji, Turskoj i Njemačkoj vratio se u regiju. Iskusni 28-godišnjak od naredne će sezone nositi dres donedavnog hegemona bosanskohercegovačke košarke Igokee.

Zubčić je karijeru počeo u KK Zadar iz kojeg je vrlo mlad otišao u Cibonu. Prvu je seniorsku sezonu odradio u redovima Rudeša nakon čega je dobio priliku u najtrofejnijoj hrvatskoj momčadi u kojoj se zadržao narednih pet sezona tijekom kojih je osvojio tri naslova državnog prvaka. Kao mladog i talentiranog krilnog centra 56. odabirom na NBA draftu 2012. godine odabrali su ga Toronto Raptorsi, no u kanadskoj momčadi nije dobio pravu priliku te je 2015. mijenjan u Oklahoma City Thunder. Ipak, nikad nije dobio šansu zaigrati s Kevinom Durantom i Russelom Westbrookom te je svoju američku karijeru proveo u tadašnjoj D-ligi igrajući za razvojnu momčad Oklahoma City Blue.


U međuvremenu je nosio dres litavskog Lietuvos Rytasa i Cedevite, a nakon povratka iz SAD-a karijeru je nastavio u Avtodor Saratovu, da bi preko Nižnjeg Novgoroda i Trabzonspora došao do Telekom Bonna.

Prošle je sezone u redovima njemačke momčadi odigrao najbolju sezonu u karijeri tijekom koje je bio na prosjecima od 15.6 koševa uz nešto manje od pet skokova po susretu uz izvrstan šut od preko 50 posto iz igre (trica 51.8 posto).

Zubčić je šesto ovosezonsko pojačanje Igokee.