Hrvatska
Regija
VIDEO: Igokea prošetala Višnjikom, nastavlja se zadarski ples po žici

VIDEO: Igokea prošetala Višnjikom, nastavlja se zadarski ples po žici

Autor: Branko Tabak

Zadar je bio lagan zalogaj za Igokeu.

Novi poraz Zadra u ABA ligi. Igokea je bez ikakvih problema stigla do uvjerljive pobjede 63-86.

U prvih pet minuta Zadrani su izgubili pet lopti, a gosti stekli prednost 4-16. S obzirom na individualnu kvalitetu Igokee ova je razlika, uz toliko puta u ABA ligi viđenu lošu 'krvnu sliku' Zadrana, ustvari označila kraj utakmice.

Ostatak susreta bilo je odrađivanje s obje strane. Bilo je i pregršt lijepih poteza gostiju, ali i jedan vrijedan spomena domaćina, atraktivna solo akcija Domagaja Vukovića i snažno zakucavanje lijevom rukom.


No, ni takav izvanserijski potez nije nas uspio trgnuti iz nedjeljne košarkaške sieste, kao ni trener Veljko Mršić svoje igrače unatoč činjenici da je cijeli susret bio vrlo 'vruć'. Zna se i zašto. 

Pred košarkašima Zadra u ABA ligi je važna utakmica, utakmica u koju stane cijela sezona, gostovanje u Čačku. Zadrani imaju pobjedu više od Čačana, a u prvom međusobnom susretu slavili su uz puno sreće 75-73.

Pobjeda bi (gotovo sigurno) značila ostanak, poraz od tri i više poena razlike nastavak zadarskog plesa po žici na kojeg su, manje više, pretplaćeni zadnje desetljeće.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore