Europa i Svijet
VIDEO: Indiana i Bogdanović razbili Cleveland i uzeli "break"

VIDEO: Indiana i Bogdanović razbili Cleveland i uzeli "break"

Autor: Teo Cilar

LeBron James nikada nije izgubio prvu utakmicu prvog kruga NBA Play-offa sve do danas.

Indiana Pacersi iznenadili su Cleveland Cavalierse i poveli s 1-0 u prvoj rundi NBA doigravanja nakon odlične igre i ako ovako nastave, Cavsi će biti u velikim problemima u nastavku serije. 

Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers 80:98 (14:33, 24:22, 27:18, 15:25) 0-1


Indiana Pacersi odigrali su jednu odličnu utakmicu u kojoj su se bacali za svakom loptom, igrali obranu "krvavih koljena" i pogađali trice uvijek kada bi se Cleveland približio. Cavsi su na domaćem terenu bili bez ikakve šanse za pobjedu. Indiana je već u prvoj četvrtini pokazala da su došli po pobjedu u Cleveland dobivši taj period s 33:14. Cavsi su u drugoj četvrtini došli na deset poena minusa, ali Pacersi do kraja četvrtine bježe na 17 koševa prednosti. Bojan Bogdanović odigrao je jako dobro prvo poluvrijeme u kojem je ubacio 10 poena. 

Najgori period igre za Indianu bio je u trećoj četvrtini kada su Cavsi uspjeli doći na šest koševa minusa, ali bliže nisu mogli. U posljednji se period ušlo s osam koševa prednosti za Indianu koja u posljednjoj dionici nije dala niti malo šansi Cavsima da uopće dođu do neke neizvjesne završnice. Vrlo bitnu tricu u tom periodu ubacio je Bogdanović koji se mučio sa šutem cijelo drugo poluvrijeme. Pacersi su na kraju slavili s 18 poena prednosti, a Cavse su na njihovom terenu ostavili na svega 80 postignutih poena.

Victor Oladipo još je jednom predvodio Indianu s 32 poena, 6 skokova, 4 asistencije i 4 osvojene lopte pogodivši 11 od 19 lopti iz igre i 6 od 9 trica. Myles Turner ubacio je 16 uz 8 skokova dok je Bogdanović imao najveću minutažu kod Pacersa. Igrao je 38 minuta, zabio je 15 poena uz 6 skokova i 3 osvojene lopte. Jedini problem danas bio mu je šut iz igre, pogodio je 5 od 17 lopti, te jednu od 6 trica dok je sva četiri slobodna bacanja zabio. Priča za sebe opet bio je Lance Stephenson koji je opet imao duele sa LeBronom Jamesom kojega je dva puta na utakmici snažno faulirao te smo sigurni kako će nas i u nastavku serije uveseljavati svojim "idiotarijama" koje bi mogle koštati Indianu ako se ne smiri. On je ubacio 12 poena uz 5 skokova, a imao je i jedno atraktivno zakucavanje. Kod Cavsa najbolji James s 24 poena, 12 asistencija i 10 skokova iako nije bio najbolje šuterski raspoložen, pogodio je 7 od 17 lopti, a sve četiri trice je promašio dok je slobodna bacanja gađao 10/14. JR Smith ubacio je 15, a jedini dvoznamenkast uz njih dvojicu bio je Larry Nance Jr. s 10 poena i 5 skokova. Ante Žižić prosjedio je cijelu utakmicu na klupi. 



Zakucavanje Stephensona.

Dueli Stephensona i LeBrona.


Bogdanović "and one".


Iduća utakmica ova dva sastava na rasporedu je u noći s utorka na srijedu u 1:00 sati.