Intervjui
VIDEO - Zdovc: „Ja sam sve samo ne trener“

VIDEO - Zdovc: „Ja sam sve samo ne trener“

Autor: Paulo Sarić

Imamo problema s ozljedama, no od uloge favorita ne bježimo.

Završni turnir Kupa „Krešimir Ćosić“ iskoristili smo za razgovor s glavnim akterima sudionika, a među njima se našao i trener aktualnog hrvatskog prvaka Cedevite Jurij Zdovc kojega u petak očekuje polufinalni dvoboj protiv Zaboka, ekipe koju se s pravom smatra sestrinskom momčadi zagrebačkog sastava.

- Igrači koji su na posudbi u Zaboku bit će dodatno motivirani. Oni su ozbiljna ekipa. Dobili su Šibenik, a trebali su dobiti i Zadar prije tjedan dana. Igraju dobro, timski, kolektivno i u obrani i u napadu što se rijetko viđa u zadnje vrijeme. Ja sam danas počeo upozoravati svoju ekipu da nas očekuje težak susret i ako nećemo koncentrirano ući u utakmicu možemo imati problema – kazao je iskusni slovenski stručnjak u najavi prvog polufinala.


Zdovc je uoči sezone ljestvicu postavio visoko te je najavljivao lov na oba domaća i regionalni trofej, kao i plasman u polufinale Eurokupa. Njegova je momčad i dalje u igri za ispunjenje prva tri cilja, no do potonjeg sigurno neće doći. Dapače, drugu su fazu europskog natjecanja završili s ružnih 0-6.

- Zbog ritma natjecanja pali smo u krizu koja je mogla doći i ranije, no kada nas je zahvatio gust raspored u Eurokupu bilo je samo pitanje vremena kada ćemo pasti. To ne utječe samo na igrače već i na mene i moje pomoćnike jer ne možemo trenirati. No, što je tu je. Imamo dobru atmosferu, preživjeli smo tu krizu i moramo iz nje izaći još jači kao što to prave ekipe i rade –izjavio je Zdovc.

U nastavku razgovora Slovenac se dotaknuo i problema s ozljedama koji muče njegovu momčad u posljednjim danima, kao i na šanse u nastavku natjecanja i ulogu favorita u potencijalnom finalu od koje, kazao je, ne bježe.