Hrvatska
Regija
VIDEO: Ipak se kreće! KK Zadar potpisao „staru“ želju i mladog reprezentativca

VIDEO: Ipak se kreće! KK Zadar potpisao „staru“ želju i mladog reprezentativca

Autor: Paulo Sarić

Putevima Luke Božića...

Nakon nekoliko tjedana zatišja iz KK Zadar stigla je vijest o dolasku novog igrača. Riječ je o 18-godišnjem Zagrepčaninu Janu Palokaju koji je prošle sezone nosio dres KK Bosco. Palokaj je prve košarkaške korake napravio u Trnskom gdje je vrlo mlad dobio priliku u prvoj momčadi te je još prošle sezone privukao pozornost dalmatinskog abaligaša, no tek je po završetku srednje škole odlučio dignuti sidro i napustiti rodni grad.

- Zaista mi je drago što se Palokaj priključio momčadi i što Zadar kao klub postaje privlačno odredište za sjajne mlade igrače izjavio je trener Ante Nazor za službene stranice kluba.

Palokaj je prošle sezone u 22 susreta HT Premijer lige prosječno zabijao 12,7 poena uz pet skokova i 2,5 asistencije po utakmici što mu je ovog ljeta donijelo poziv u mladu reprezentaciju Hrvatske s kojom je na Europskom prvenstvu u Tel Avivu osvojio sedmo mjesto.


Novopečeni igrač Zadra na europskoj je smotri za košarkaše do 20 godina prosječno zabijao 8,6 koševa uz pet skokova i nešto manje od tri asistencije po susretu, a najbolju je partiju odigrao protiv Litve kojoj je ubacio 20 poena uz šest uhvaćenih lopti.

- Siguran sam kako će upravo naš Zadar biti izvrsna odskočna daska za igrača takvih predispozicija kako bi tek prikazao svoj talent i umijeće kojim raspolaže. Navedenom smo mogli svjedočiti i po zapaženim igrama u dresu mlade reprezentacije – dodao je Nazor.

Palokaj bi trebao biti prvo u nizu pojačanja Zadra, a ugovor je potpisan na četiri godine (2+2).