Europa i Svijet
VIDEO: Isto vrijeme, isto mjesto, ista trica Duranta za 3-0 Warriorsa

VIDEO: Isto vrijeme, isto mjesto, ista trica Duranta za 3-0 Warriorsa

Autor: Teo Cilar

Utakmica karijere u doigravanju za Kevina Duranta. Warriorsi preživjeli lošu večer Curryja i Thomspona.

Golden State Warriorsi slavili su u trećem susretu NBA finala protiv Cleveland Cavaliersa s 110:102 i sada vode 3-0 u pobjedama. Nakon ove utakmice, sve je jasno, a Cavsima je ostala samo puka teorija da mogu napraviti ono što nitko nikada nije.

Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors 102:110 (29:28, 29:24, 23:31, 21:27)


Cavsi su krenuli u utakmicu broj tri onako kako su i najavili, puno agresivnije što im je i donijelo vodstvo 16:4 nakon samo 4:30 minuta igre. kevin Love i JR Smith odlično su igrali u prvom poluvremenu što im je i donijelo dvocifrenu prednost vrlo rano. Warriorsi su se ipak uspjeli vratiti na krilima Kevina Duranta i prvi period završavaju s minimalnim zaostatkom 29:28. 

Love i Smith su uz Jamesa nastavili dobro i u drugoj četvrtini, a priključio im se i Rodney Hood koji je kako je i bilo najavljeno, dobio puno veću minutažu koju je jako dobro iskoristio i stvarno nije jasno zbog čega trener Tyron Lue radi protiv sebe i ne daje mu puno veću minutažu u prijašnjim utakmicama. Cavsi su u drugoj četvrtini došli do najviših 13 poena prednosti na susretu. Odlučio je tada Durant da je bilo dosta i do kraja poluvremena smanjuje na 58:52. Steph Curry i Klay Thompson bili su potpuno izvan ritma u ovoj utakmici, a tri su razloga zašto Cavsi nisu imali veću prednost, povratak Andrea Igoudale i njegovo prisustvo u obrani, odlični Durant i dobre role "pomoćne" radne snage (klupe). 

Iako je Curry nastavio s lošom igrom i u trećoj četvrtini, a u jednom je trenutku i napustio teren i otišao u svlačionicu, Durant je uz pomoć Thompsona, Jordana Bella i Shauna Livingstona preokrenuo rezultat. Warriorsi su odigrali jako dobru treću četvrtinu, po prvi puta u NBA finalu i u posljednju dionicu ulaze s dva poena prednosti. 

Ključni potezi Igoudale, Currya i veličanstvenog Duranta

Nakon što je na 3:11 do kraja utakmice poslije dva pogođena bacanja Lovea Cleveland poveo 97:96, na scenu stupaju Curry i Igoudala. Prvo je Curry, nakon što je pogodio tek jedan šut iz igre do tog trenutka i promašio svih devet trica pogodio dvicu za 97:98 vodstvo Warriorsa. Igoudala je odigrao odličnu obranu i ukrao loptu koja dolazi do Currya koji pogađa prvu i najvažniju tricu na utakmici iz desetog pokušaja za 97:101. 



Cavsi su tada promašili dva napada u nizu. Prvo je James promašio polaganje, a JR Smith skače u napadu i promašuje tricu da bi novi skok u napadu uhvatio Love te asistirao Jamesu koji je pogodio tricu na 1:57 do kraja za 100:101. Durant i Igoudala su tada odigrali pick & roll, gdje je Durant lijepo asistirao Igoudali koji zakucava preko Thompsona za 100:103. James je tada imao priliku poentirati preko Curryja ispod koša, ali se odlučio dodati loptu Tristanu Thompsonu koji promašuje. 


Kazna je uslijedila odmah, na gotovo isti način kao i prošle godine u trećoj utakmici finala igranoj u Clevelandu. Loptu je uzeo Durant i zabio tricu koja je riješila pitanje pobjednika. Prošle godine to je zabio preko Jamesa, a ove preko Smitha s gotovo istog mjesta. 



Warriorsi su na kraju slavili na krilima nezadrživog Duranta koji je ubacio 43 poena uz 13 skokova i 7 asistencija. Curry je utakmicu završio s 11 poena, 6 asistencija i 5 skokova uz šut iz igre 3/16, od čega je za tri poena bilo 1/10, ali onu najvažniju je zabio. Tu su zatim bila tri igrača s 10 poena, Green koji je uz to imao i 9 asistencija, Thompson koji je dodao i 4 skoka te još jednom odlični JaVale McGee i iznenađenje s klupe Jordan Bell uhvativši pritom i 6 skokova. Igoudala i Livingston su također dali veliki obol s po 8 postignutih poena. 

Kod Cavsa najbolji James s triple-double učinkom od 33 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Love je ubacio 20 uz uz 13 skokova i 3 asista, Hood je ušavši s klupe za 25 minuta ubacio 15 poena uz 6 skokova dok je JR Smith zabio 13 uz 4 skoka. 

Iduća, možda i posljednja utakmica finala igra se u noći s petka na subotu u 3 sata ujutro.