Hrvatska
VIDEO: Ivan Batur našao novi klub

VIDEO: Ivan Batur našao novi klub

Autor: Paulo Sarić

Lav na tri mjeseca.

Iskusni Zadranin i nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac Ivan Batur karijeru će nastaviti u redovima KK Zabok. 27-godišnji krilni igrač široj je košarkaškoj javnosti ostao u sjećanju kao strijelac pobjedničkog koša kojim je blokadom pritisnuti KK Zadar 2011. godine u sred Zagreba u polufinalu Kupa „Krešimir Ćosić“ izbacio favoriziranu Cedevitu. Batur je tada bio dio petorke koju su uz njega činili Marko Car, Pavle Marčinković, Šime Olivari i Miro Bilan koja je, bez ikakve sumnje, napravila ponajveće iznenađenje u domaćoj klupskoj košarci u posljednjih desetak godina.

Od tada je prošlo već sedam i pol ljeta, a Batur je u međuvremenu nosio dresove Zagreba i Rogaške u kojoj je prošle sezone u Drugoj ABA ligi prosječno zabijao 9,7 poena uz 3,6 skokova i 2,1 asistenciju po susretu. Interes Zaboka nije novog datuma, no do dogovora je došlo tek ove godine.

- Prate me već duži niz godina. Kako sam nakon kraja prošle sezone postao slobodan igrač kontaktirali su me preko agenta i na kraju se sve realiziralo. Dogovorili smo se, vjerujem, na obostrano zadovoljstvo. Ja sam svakako zadovoljan, a vjerujem i oni – kazao je Batur.


Zanimljivo je primijetiti da je ugovor potpisan na samo tri mjeseca.

- Dogovorili smo se do kraja polusezone, s mogućnošću produljenja. Želio sam ugovor do kraja [kalendarske] godine. Prva liga je prva liga, i dosta dobra liga za mene, ali svakako da uvijek težim nečemu višem. Vidjet ćemo što sezona nosi. Najbitnije je da se koncentriram na to da sam sada igrač Zaboka i da s tom mišlju krenem u svaki trening i svaku utakmicu i da dam sve od sebe ne bih li pomogao novoj ekipi – dodao je Batur.

Dvostruki brončani junior, iz Grčke 2008. i s Novog Zelanda 2009. godine, sezonu je započeo treniravši s novim prvoligašem KK Sonik Puntamikom čijim se treninzima priključio prošli ponedjeljak. Kako je bilo ponovno trenirati u Jazinama?

- Bilo mi je super. Drago mi je što su mi pružili priliku da treniram s njima jer je već deveti mjesec i bilo mi je potrebno da se priključim i momčadskim treninzima, a ne da samo individualno treniram. Iskoristio sam to za podizanje forme – zaključio je bivši igrač KK Zadar zahvalivši se Puntamičanima na pruženoj prilici.