Europa i Svijet
VIDEO: Ivan Mikulić karijeru nastavlja u obećanoj zemlji za mnoge Hrvate

VIDEO: Ivan Mikulić karijeru nastavlja u obećanoj zemlji za mnoge Hrvate

Autor: Teo Cilar

Samo nekoliko dana nakon što je potpisao za svoj novi klub, Ivan Mikulić bio je jedan od ključnih igrača u pobjedi protiv prvaka.

Ivan Mikulić novi je igrač austrijskog prvoligaša UBSC Reiffeisen iz Graza, momčadi koja se nalazi na predposljednjem mjestu Admiral Basketball Bundeslige. 

Graz je grad u kojem se nalazi veliki broj hrvatskih državljana, ima ih između 6000 i 7000, najviše ih je iz obližnjeg Međimurja koje je udaljeno svega 80 minuta vožnje autocestom, a najnoviji stanovnik ovog prekrasnog grada od oko 250 000 ljudi je zadarski bek koji je već u svom prvom susretu pokazao da će biti veliko pojačanje za momčad UBSC Reiffeisen. Temperamentni i srčani Zadranin tako je već u svom prvom susretu osvojio simpatije domaćih navijača.

Njegova nova momčad nalazi se na predposljednjem mjestu prvenstvene ljestvice, a samo par dana nakon potpisa ugovora, debitirao je protiv jednog od najtežih mogućih protivnika, momčadi Kapfenberg Bullsa koja je u prošloj sezoni uzela dvostruku krunu, prvenstvo i kup Austrije. Spomenimo i to kako za Bullse igraju dva Hrvata, a riječ je o Marinu Šarliji i Milanu Stegnjaiću

Bullsi su protiv Graza u posljednju četvrtinu ušli s devet poena prednosti, a upravo je Mikulić bio jedan od glavnih igrača preokreta. Prvo je na dvije i pol minute do kraja pogodio dva slobodna bacanja s kojima je smanjio na minus dva, 67:69, a nakon što su gosti u idućem napadu povisili na plus četiri, Ivan je pogodio tricu na 1:40 do kraja za samo minus jedan. Gostujući trener je pozvao minutu odmora, ali nije pomoglo jer Mikulić odmah krade loptu i poentira za prvo vodstvo domaćina 72:71 još tamo od početka susreta. Gosti su vratili vodstvo, a pobjedničke koševe postiže tada američki košarkaš Keevin Tyus. Mogli su i gosti do pobjede, jer je dva bacanja promašio domaći Anton Maresch, ali dva šuta za pobjedu na kraju nisu ušla gostima za veliko iznenađenje i slavlje momčadi UBSC-a. Najbolji mogući debi za Mikulića.

Kako je to izgledalo na utakmici možete vidjeti na ovom linku.


Ivan je svoj prvi susret završio s 8 poena (1/1 dvica, 1/2 trica, 3/4 slobodna bacanja) i 3 asistencije za nešto manje od 18 minuta na terenu. Na drugoj strani, Stegnjaić je ubacio 6 poena uz 7 skokova i 4 asistencije dok je Šarlija za 16 minuta ubacio 2 poena (1/1 dvica) uz 2 skoka, ali i 4 izgubljene lopte. 

Novi izazov za Mikulića i njegov UBSC stiže već ovog četvrtka ada im stiže još jedna momčad iz vrha ljestvice, Oberwart Gunnersi.