Europa i Svijet
VIDEO: Izvrsna utakmica Duranta za ulazak u povijest

VIDEO: Izvrsna utakmica Duranta za ulazak u povijest

Autor: Paulo Sarić

Nalazi se u biranom društvu s Michaelom Jordanom, Wiltom Chamberlainom, LeBronom Jamesom i Kobejem Bryantom.

Golden State Warriorsi noćas su pomalo iznenađujuće poraženi od Los Angeles Clippersa rezultatom 106-125 te su ostali na 33 pobjede u dosadašnjem dijelu sezone. No, puno veća priča od devetog poraza Dubsa bio je Kevin Durant. Ponajbolji košarkaš današnjice odigrao je novu izvrsnu utakmicu te je postao drugi najmlađi igrač u povijesti lige koji je ubacio 20 000 koševa. Sinoć je s 40 poena i šest trica uz izvrsni šut od 77.8 posto predvodio svoju momčad u izostanku Stepha Curryja i Klaya Thompsona čime je došao odmah iza LeBrona Jamesa koji je veliku brojku prebacio s 28 godina i 17 dana, dok je Durantu trebala godina i 86 dana više.

Protiv Clippersa mu je trebalo 25 koševa da se pridruži Jamesu što je postigao već u prvome poluvremenu postavši tek 48. igrač u povijesti koji je došao do 20 000 poena. Uspjeh je još značajniji ako se doda da je tek peti kojemu je to pošlo za rukom prije 30. rođendana. Ostala četiri su velikani igre: Michael Jordan, Wilt Chamberlain, LeBron James i Kobe Bryant.

- Igrao sam jako dobro, šut me služio, a i bili smo bez Stepha i Klaya. Znajući da nam je igra posložena da njih dvojica otvaraju prostor drugima bio sam svjestan da će trener tražiti veći napadački doprinos od mene. Stoga sam ostao agresivan i šutirao, a lopte su ulazile. Bilo je lijepo. Bilo mi je malo čudno vidjeti sve te ljude kako stoje i plješću. No, bilo je zabavno doći do ove brojke. Trudit ću se nastaviti s dobrim igrama i hvala vam na svoj ljubavi i podršci – kazao je KD nakon utakmice.


Durant bi do ovog uspjeha vjerojatno došao i ranije da nije imao problema s ozljedama proteklih godina. U sezoni 2014-15 propustio je 55 utakmica, a u posljednje dvije kombinirano njih još 30. Praktički nije odigrao čitavu jednu sezonu u posljednje tri godine.

- S igračima poput Kevina to je tako. Svakih par mjeseci čujemo da je srušio neki rekord ili postigao značajan uspjeh. Ne želim umanjiti ostvareno, no on je jedan od najboljih igrača u povijesti lige te će već idući mjesec srušiti neki drugi rekord. On je Kevin Durant. Tko je najmlađi igrač koji je zabio 20 000 poena? LeBron James? Nije u lošem društvu – rekao je trener Warriorsa Steve Kerr na konferenciji za medije nakon noćašnje utakmice.

Golden State iduću utakmicu igra za dva dana u Milwaukeeju kada se očekuje povratak na parket još jednog od rekordera lige. Najboljeg tricaša u povijesti – Stepha Curryja.