Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
VIDEO: Izvrsni Duje Brala nedovoljan Hrvatskoj. Kadeti upisali i treći poraz u Sakaryi

VIDEO: Izvrsni Duje Brala nedovoljan Hrvatskoj. Kadeti upisali i treći poraz u Sakaryi

Autor: Paulo Sarić

Mladi će košarkaši šansu za prvu pobjedu imati sutra protiv Francuske.

Hrvatska kadetska reprezentacija pod vodstvom instruktora HKS-a Mladena Erjavca upisala je i treći poraz u Sakaryi. Bolji od branitelja europskog zlata za košarkaše do 16 godina bili su vršnjaci iz Srbije rezultatom 83-77 koji su, jednako kao i Litva prije dva dana te Turska U-15 reprezentacija jučer, vješto koristili prednost u reketu.

Iako je Hrvatska povela poenima Antonija Šantića te se zahvaljujući raspoloženom Duji Brali do sedme minute držala na posjedu zaostatka, našim istočnim susjedima nije dugo trebalo da se odvoje na dvoznamenkastu prednost. Serija 8-0 na zatvaranju prve četvrtine odvela je Srbiju na 27-16 i nagovijestila ton u kojem će proteći ostatak susreta.


Prvih je nekoliko minuta druge dionice proteklo u izjednačenoj igri, no nova serija 8-0 ubrzo je odvela igrače Miroslava Milića na velikih plus 17 (45-28). S istom se razlikom otišlo i na veliki odmor, a mladi Hrvati, boljem šutu za tri poena unatoč, sve do samog kraja susreta nisu uspjeli osjetnije smanjiti zaostatak. Mladi Zadranin Duje Brala brojnim je prodorima unosio nemir u suparničku obranu i s 12 poena u trećoj četvrtini zatrpao srbijanski koš, no sve do posljednjih pet minuta naši su se istočni susjedi držali na dvadesetak poena prednosti.

U samoj je završnici došlo do manjeg opuštanja u srbijanskim redovima pa je Hrvatska serijom 3-17 smanjila zaostatak i na koncu ublažila poraz.

Uz Bralu koji je susret završio s 32 poena i osam skokova, dvoznamenkast je bio i kapetan Tomislav Ivišić s 11 koševa i 13 skokova, dok su petoricu dvoznamenkastih kod Srbije predvodili Filip Branković i Matija Belić s po 16 poena, čemu je potonji dodao i devet uhvaćenih lopti.

Hrvatsku sutra s početkom u 12 sati očekuje dvoboj s Francuskom.