Europa i Svijet
VIDEO: James tricom sa zvukom sirene donio Cavsima vodstvo 3-2

VIDEO: James tricom sa zvukom sirene donio Cavsima vodstvo 3-2

Autor: Teo Cilar

Indiana Pacersi teško su oštećeni pod sam kraj utakmice kada je James blokirao Oladipa, a blokada je bila očito nakon što je lopta dirala tablu.

Suđenje je ove sezone možda i najgore ikad u NBA ligi. Bilo je tu mnogo propusta kroz regularni dio sezone, a teški propust dogodio se sinoć i u Play-off utakmici između Cleveland Cavaliersa i Indiana Pacersa kod kojih je Bojan Bogdanović odigrao solidnu partiju. 

Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers 98:95 (23:25, 26:31, 32:17, 17:22) 3-2


Indiana je i u petom susretu protiv Cavsa odigrala jako dobro što im je donijelo prednost od sedam poena nakon prvog poluvremena. Nošeni nezaustavljivim LeBronom Jamesom, Cavsi preokreću u trećoj četvrtini koju su dobili s uvjerljivih 32:17 te u posljednji period ulaze s osam poena prednosti. 

Nakon toga igrači Indiane nisu izgubili glavu već su po tko zna koji puta u ovoj seriji pokazali karakter i vratili se u susret, a sve važno dogodilo se u posljednjih 5 sekundi utakmice. Kod rezultata 95:95 Victor Oladipo je krenuo u prodor na polaganje, a nakon što je lopta napustila njegovu ruku i dirala tablu blokirao ga je James. Indiana je tu morala povesti 97:95, ali nije i ostaje pitanje zašto suci nisu išli gledati ponovljenu snimku te akcije. Idući napad James je primio loptu na vrhu reketa, digao se na tricu koju je sa zvukom sirene pogodio za vodstvo Cavsa u seriji 3-2. Trica je bila samo šlag na tortu jer je James odigrao još jednu strašnu utakmicu, a Cavsi očito jedino tako mogu do pobjede protiv Indiane. "King" je zabio 44 poena uz 10 skokova i 8 asistencija uz šut iz igre 14/24. Pomoć je imao jedino u Kyleu Korveru koji je ubacio 19 poena uz 6 skokova, ostali debelo ispod svojeg prosjeka. 


Domantas Sabonis najbolji kod Pacersa s 22 poena, 5 skokova i dvije asistencije, Thaddeus Young je ubacio 16 uz 6 skokova dok je Oladipo ubacio za njega skromnih 12 poena uz 12 skokova i 4 asistencije. Bogdanović je na terenu proveo 33 minute, a za to je vrijeme ubacio 11 poena uz 3 asistencije, skok i osvojenu loptu. Iz igre je šutirao 4/9 od čega za tri poena 3/5.


Od osatlih utakmica spomenimo kako su Houston Rocketsi pobjedom 122:104 kod Minnesote s ukupnih 4-1 ušli u polufinale zapadne konferencije. Do pobjede su došli na krilima Clinta Capele koji je ubacio 26 uz 15 skokova te Jamesa Hardena s 24 poena, 12 asistencija i 5 skokova. Karl Anthony Towns najbolji kod Timberwolvesa s 23 poena, 14 skokova i 4 asistencije. 


Protivnik Houstonu još nije poznat jer je Oklahoma uspjela dobiti Utah Jazz s 107:99 i smanjiti vodstvo Jazzera na 3-2 u seriji. Jazzeri su prokockali vodstvo od 15 poena razlike nakon prvog poluvremena. Oklahoma je odličnom trećom četvrtinom potpuno anulirala visoku prednost, a u posljednjem su periodu na krilima Russela Westbrooka i Paula Georga dobili utakmicu. Westbrook je zabio 45 poena uz 15 skokova i 7 asistencija, a nakoš je uputio čak 39 lopti od čega je pogodio 17. George je ubacio 34 uz 8 skokova i dvije asistencije, a nitko drugi nije ubacio dvoznamenkast broj poena kod Thundera. Jae Crowder najbolji kod Jazza s 27 poena, 8 skokova i 3 asistencije dok je Donovan Mitchell ubacio 23 uz 5 skokova i 3 asistencije. 


Vodeća momčad istoka, Toronto Raptorsi jedva su došli do domaće pobjede i vodstva 3-2 u seriji protiv Wizardsa. Susret je riješen tek u posljednjoj četvrtini kojeg su "Kanađani" dobili s 29:20 za konačnu pobjedu 108:98 na krilima DeMara DeRozana koji je ubacio 32 poena uz 5 asistencija dok je Delon Wright ušao s klupe i zabio 18 uz 5 skokova. Kod Wizardsa najbolji John Wall s 26 poena, 9 skokova i isto toliko asistencija. Bradley Beal je zabio 20 uz 4 skoka i 3 asista.