Hrvatska
VIDEO: Jazine misle ozbiljno. Novo veliko pojačanje za zadarskog prvoligaša

VIDEO: Jazine misle ozbiljno. Novo veliko pojačanje za zadarskog prvoligaša

Autor: Paulo Sarić

Slaže se momčad za velike domete.

Sukladno najavama, KK Jazine Arbanasi i nadolazeće sezone će imati kvalitetan igrački kadar. Nakon potpisa bivšeg 'Cibosa' Stipe Krstanovića, posudbe lanjskog mladog reprezentativca Roka Erslana i dolaska Ariana Došena, 'Žuta podmornica' ojačala je posadu 26-godišnjim visokim igračem Davidom Ušićem.

Sin bivšeg europskog prvaka s Cibonom, Svena Ušića, kadetski i dio juniorskog staža odradio je u Gorici nakon čega se kratko okušao i u momčadi iz Savske. Prošlogodišnji član Škrljeva prvu je ozbiljniju minutažu u seniorskoj konkurenciji dobio u Samoboru koji se tada natjecao u A2 ligi, da bi se nakon završetka srednje škole zaputio u SAD gdje je dvije godine nastupao za Florida Tech.


Prva postaja nakon povratka u Europu bila mu je Gorica u kojoj je u Ligi za ostanak 2015. godine briljirao s 18,6 poena i 6,6 skokova u prosjeku, nakon čega je uslijedio transfer u ambiciozne Vrijednosnice Osijek gdje je nastavio s dobrim igrama. Ipak, trogodišnjem ugovoru unatoč, ubrzo se vratio u Veliku Goricu gdje je odradio prvi dio sezone, da bi u siječnju 2017. godine prešao u Hermes Analiticu za koju je odigrao 13 utakmica s prosjecima od 7,7 koševa i 3,4 skoka.


Uslijedila je kratkotrajna francuska avantura u CS Gravenchon Basketu u kojem se zadržao nekoliko mjeseci da bi u prosincu iste godine skrasio u Škrljevu čiji je dres nosio posljednjih sezonu i pol.

Ušić je prošle sezone bio na prosjecima od 8,4 poena i 3,7 skokova u HT Premijer ligi i ne treba sumnjati da će sa svojim prošlosezonskim kolegom iz zelenog dresa Stipom Krstanovićem predstavljati opaki dvojac pod obručima u Prvoj muškoj ligi.