Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Jazine oslabljene pred nastavak sezone

VIDEO: Jazine oslabljene pred nastavak sezone

Autor: Paulo Sarić

Ubitačni šuter napustio zadarski klub.

Nekoliko dana nakon što su ostvarili prvu pobjedu u HT Premijer ligi svladavši na Višnjiku kaštelansku Ribolu time joj prepustivši posljednju poziciju na tablici, KK Jazine Arbanasi ostali su bez svog ponajboljeg igrača u dosadašnjem dijelu sezone.

Žutu je podmornicu u danima nakon Božića napustio Požežanin Dino Butorac koji je u dosadašnjem dijelu sezone bio na prosjeku od 11.5 koševa, 4.2 skoka i 2.5 asistencije po susretu. Butorac je sve do dolaska Mirze Sarajlije bio najbolji vanjski igrač zadarske momčadi te će se njegov odlazak zasigurno osjetiti. Nekadašnji je mladi hrvatski reprezentativac svoju najbolju partiju odigrao u četvrtom kolu u porazu protiv Zagreba kojemu je zabio 23 poena, čemu je dodao osam skokova i pet asistencije što su mu ujedno i najbolje brojke u navedenim kategorijama ove sezone.


Njegov je odlazak u njemačku ProB ligu jutros potvrdio trener Jazina Luka Bujas koji će imati još teži posao u nastavku sezone lišen pomoći jednog od najboljih igrača momčadi.

Butorac je samo jedan u nizu košarkaša koji su posljednjih tjedana napustili HT Premijer ligu. Podsjetimo, danas je iz Trnskog otišao Martin Junaković, a prije njega su to učinili i bivši centar Osijeka Venkatesha Jois te ponajbolji igrač Zaboka Sven Smajlagić.

Kakve je igre nekadašnji igrač Cedevite, Širokog i Jollyja pružao u Jazinama u proteklih nekoliko mjeseci, pogledajte u videu.