Europa i Svijet
VIDEO: Jedan od najboljih igrača u povijesti Bullsa debitirao na današnji dan

VIDEO: Jedan od najboljih igrača u povijesti Bullsa debitirao na današnji dan

Autor: Teo Cilar

Već je svojim prvim košem za Bullse nagovjestio da će navijači iz "vjetrovitog grada" dobiti atraktivnog i kvalitetnog igrača.

Chicago Bullsi bili su najbolja momčad NBA lige 90-ih godina kada su osvojili šest naslova NBA prvaka, a mi se vraćamo u 1987. godinu kada je na današnji dan za Chicago Bullse u svojoj rookie sezoni debitirao Batmanov (Jordan) Robin. Riječ je o jednom od najboljih krilnih igrača u povijesti NBA lige i jednim od najvećih ikad koji je igrao za Chicago Bullse. Scottie Pippen na današnji je dan postigao svoje prve poene na NBA terenima.

Njegov prvi koš? Upravo na onaj način na koji je oduševljavao ljubitelje košarke diljem svijeta. Odlična obrana, ukradena lopta legendarnom Charlesu Barkleyu i silovito zakucavanje. 

Pippen je bio kompletan igrač, vrlo inteligentan, jedan od najboljih obrambenih u ligi u svoje vrijeme, a u napadu je mogao sve, pogoditi izvana, igrati leđima košu. Često se za njega govorilo da je toliko dobar jer ima Jordana u ekipi. Demantirao ih je vrlo brzo, nakon što se "Air" otišao u kratkotrajnu mirovinu igrati Baseball, Pippen je postao prve violina Chicaga. Bullsi nisu potonuli kako to obično biva nakon odlaska najboljeg igrača, već ih je Pippen vodio do polufinala istočne konferencije gdje su pokradeni protiv New York Knicksa i malo je falilo da ne uđu u finale istočne konferencije i bez najvećeg ikad. Pippen je u toj sezoni igrao na MVP razini i kritičari su zašutjeli. Nakon što se Jordan vratio, poharali su ligu i uzeli još tri naslova u nizu s našim Tonijem Kukočem koji je uz njih bio jedan od najvažnijih kotačića u tadašnjim Bullsima. 

Za kraj evo i videa Pippenovih najboljih akcija, uživajte!