Hrvatska
VIDEO: Jokićeve trice donijele prvu pobjedu Bagatinu, Zeko i Bronx slomili protivnike u drugom poluvremenu

VIDEO: Jokićeve trice donijele prvu pobjedu Bagatinu, Zeko i Bronx slomili protivnike u drugom poluvremenu

Autor: Saša Ćirić Photo: Ivan Burić (ŠRKL)

Oj Zečino `ko udari na te, s Gorice let`će granate!

Šibenska rekreativna košarkaška liga se polako ali sigurno razvija u dobrom smjeru nakon početnih povratničkih muka. Momčadi polako hvataju šutersku i fizičku formu, sve je više atraktivnih poteza u ovom prijateljski nastrojenom natjecanju.

Šesto kolo su otvorile dvije momčadi koje u uvodnih pet kola nisu okusile slast pobjede. Motiva nije nedostajalo ni Kninu ni Bagatinu, a bolje su u susret ušli Kninjani. Predvođeni sjajnim Mladenom Vujičevićem držali su vodstvo na poluvremenu, ali u trećoj četvrtini Bagatin dominira na obje strane parketa te s 27 ubačenih poena u tom periodu odlazi na dvoznamenkastu prednost. Knin je stisnuo u posljednjih deset minuta, ali pobjeda je otišla na stranu Bagatina. Iako je šibenski Curry Emil Chiabov imao nešto slabiji šuterski dan, tricaškom kanonadom (pet trica) njegov učinak je nadomjestio Mateo Jokić, koji je uz Krešu Vučenovića bio najistaknutiji pojedinac u redovima Bagatina.

Knin - Bagatin 71:77

Knin: L. Lubina (9), Vujičević (37), Čačić (6), Tatarović (14), Božić (3), Albrecht, Plavčić (2)

Bagatin: Sučić (5), Rončević (12), Petrović (7), Jokić (15), Chiabov (13), Vukšić (2), Vučenović (16), Dražić (7), Peran, Vukadinović

Nakon jednog kola stanke, na teren su se vratili Zeko i njegovi Potočićari. S druge strane stajao im je Povratak otpisanih, koji je s dvije pobjede u prvih pet kola sve osim laganog protivnika. U susretu prepunom preokreta Zekina družina s čak 30 ubačenih poena slama otpor protivnika u trećoj četvrtini. Otpisani se nisu predavali, ali s maksimalno skraćenom rotacijom jednostavno nisu imali dovoljno svježine za konačni preokret. Nešto skromniju utakmicu prvog strijelca Zekine momčadi Marka Vlaića nadomjestio je sjajni Dino Mikulandra (27 poena), koji je tako dokazao da krv nije voda. Mikulandra je, naime, u bliskom srodstvu Ace i Dražena Petrovića. U redovima Otpisanih sjajnu šutersku partiju je imao Lovre Pancirov (29 poena, 8 trica).

Zeko i potočić - Povratak otpisanih 75:63

Zeko i potočić: Baljkas Zeko (6), Samaržija, Mikulandra (27), M. Vlaić (16), A. Vlaić (16), Stegić (6), Plavčić, Bogut, Silov, Tešulov, Brbor (4)

Povratak otpisanih: Babun (9), Pancirov (29), Buva (12), Štrkalj (5), Tanfara (4), Ćaleta Car (4)

Posljednja utakmica subotnjeg programa donijela je tradicionalni derbi dobro poznatih protivnika, Karike i Caffe bara Bronx. Karikaši u ovom susretu nisu mogli računati na svog najboljeg strijelca Petra Maleša, koji nije uspio isposlovati ispričnicu na radnom mjestu. Mićo, tiranine! Također, krhki imunitet lijepog Tomislava Vučića još jednom nije izdržao, ali s druge strane - vratio se skakutavi Blatar Ivan Cukrov! Bronxovci su uspjeli (re)aktivirati svog prvog playmakera Luku Petkovića, koji s duetom Matulja-Grgurica čini iznimno potentan ofanzivni trojac - u rijetkim prilikama kad su svi dostupni. Utakmica je očekivano bila iznimno neizvjesna više od trideset minuta, ali u četvrtoj četvrtini Bronxovci pronalaze poneki atom snage viška i na kraju slave s uvjerljivih +13.

Karika - Caffe bar Bronx 70:83

Karika: Duvančić (14), Poljičak, Jukić (2), Cukrov (16), Topić (19), Carević (11), Čoran (11), Burić, Ćirić

Caffe bar Bronx: Čenić (4), Crnčec (7), Petković (13), Matulja (23), Grgurica (21), Smolić (12)


U sedmom kolu sastaju se sljedeći parovi:

1990 - Povratak otpisanih

Zeko i potočić - Bagatin

Knin - Caffe bar Bronx

Slobodna je momčad Karike.


Ljestvica nakon šest odigranih kola:

 

Ljestvica strijelaca nakon šest odigranih kola: