Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Juniorke se u probjedničkom tonu oprostile od EP-a

VIDEO: Juniorke se u probjedničkom tonu oprostile od EP-a

Autor: Saša Ćirić

Tko zna gdje bi našim curama bio kraj da su odigrale bolje prvo poluvrijeme protiv Mađarske u osmini finala.

Hrvatska U18 ženska reprezentacija je pobjedom nad domaćinom natjecanja, Italijom, osvojila 9. mjesto na EP-u. 

Konačnih 69-54 pokazuje da su naše juniorke slomile domaću ekipu čvrstom obranom, a ključna je bila prva četvrtina u kojoj su postigle 24, a primile svega 10 poena. Sličnu prednost su održavale većim dijelom susreta, a Talijanke su priprijetile tek sredinom četvrte četvrtine, kada su se u nekoliko navrata približile na 8 poena zaostatka. Ipak, pod maestralnim vodstvom Nike Mühl, naše djevojke su pred kraj iskoristile neuspjelu želju Talijanki da se brzim napadima dovedu u egal završnicu, pa je rezultat vraćen u razmjere u kojima je bio većim dijelom susreta.

Sveprisutna Mühl je opet koketirala s triple-double učinkom (20 poena, 8 skokova, 9 asistencija, 5 ukradenih lopti!), dok je Lucija Kostić ostvarila double-double (13 poena, 10 skokova). U talijanskim redovima jedina dvoznamenkasta bila je Silvia Pastrello (15 poena, 5 ukradenih lopti).

Na kraju priče, ostaje blagi žal za propuštenom prilikom u osmini finala protiv Mađarske koja je u ovim trenucima osvojila brončanu medalju u susretu s Latvijom. Bez obzira na sve, jako smo ponosni na naše juniorke, koje su pokazale da mogu i znaju igrati, kao i to da će iz ove selekcije nekoliko igračica vrlo skoro konkurirati i za A reprezentaciju.