Hrvatska
VIDEO: Kad ne ide seniore, ide kadete. Mladi Zadrani nakon nove drame slavili u derbiju

VIDEO: Kad ne ide seniore, ide kadete. Mladi Zadrani nakon nove drame slavili u derbiju

Autor: Paulo Sarić

Nakon Cibone i Cedevite, momci Marka Selina na domaćem su terenu svladali i Splićane.

Mladi košarkaši Zadra upisali u novu pobjedu u Jedinstvenoj kadetskoj ligi. Igrači Marka Selina nakon velike su borbe vladali vršnjake iz Splita rezultatom 78-76 i vratili se na čelo ljestvice.

Već su prve minute pokazale da će to biti pravi derbi kadetske košarke. Iako su domaćini rano poveli 7-2, Splićani su vrlo brzo ubacili u brzinu više i na krilima raspoloženog Ante Perkušića krenuli u nalet 2-13 nakon kojega je semafor pokazivao plus sedam za momke Srđana Subotića. Bila je to najveća prednost u susretu, vrijedi istaknuti.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Kako je vrijeme odmicalo Zadrani su polako hvatali rezultatski priključak, da bi ga konačno uhvatili tricom Vidova za 28-28 točno na sredini druge dionice. Narednih je nekoliko minuta proteklo u izjednačenoj igri, s blagom inicijativom domaćina, no da na veliki odmor s prednošću odu gosti s pet se uzastopnih poena pobrinuo Tonći Lisica.

U nastavku ništa novo. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu pa se rezultat kretao od plus pet (57-52) do minus šest iz zadarske perspektive (61-67), no niti jedna ekipa nije uspjela sagraditi osjetniju zalihu pred samu završnicu. A ona je pripala domaćinima. Razigrali su se Maksim Matulina i Domagoj Horvat pa momcima u bijelim dresovima nije naškodio ni polovičan učinak s linije slobodnih bacanja u posljednjim minutama.


Kada je Perkušić 28 sekundi prije kraja položio za 76-76 činilo se da pobjednika nećemo dobiti u prvih 40 minuta, no promašaj Matuline popravio je Tomislav Buljan. Zadnji su napad imali gosti no Brala je 'digao rampu' u i slavlje domaćina je moglo početi.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Duje Brala s 19 i Karlo Kovačević sa 17 koševa, dok je dominantan u redovima Splita bio Ante Perkušić koji je utakmicu završio s 32 poena i 14 skokova.

U ostalim susretima igranim za vikend Cibona i Šibenik došli su do uvjerljivih pobjeda na domaćim terenima nad Boscom i Osijekom, a ništa manje uvjerljiva nije bila ni Cedevita na gostovanju u Koprivnici, dok su mladi Riječani iz Kvarnera 2010 pred svojom publikom svladali Dubravu.