Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Kadetkinje doživjele i drugi poraz, Mađarice nisu dale ni gram nade

VIDEO: Kadetkinje doživjele i drugi poraz, Mađarice nisu dale ni gram nade

Autor: Saša Ćirić

Ponovno su naše djevojke imale dobrih perioda u igri. No, ne mogu držati taj nivo 40 minuta.

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija je upisala i drugi poraz na EP-u u litvanskom gradu Kaunasu. Nakon -32 protiv Poljske, naše djevojke je čekao još jedan težak zadatak, reprezentacija Mađarske.

Od starta su se naše protivnice nametnule kao dominantne u svakom pogledu. Jače su pritiskale u obrani, više su željele skok, imale više koncentracije u završnici. Nakon prvih deset minuta je zato na semaforu sjajilo +11 za Mađarice (12-23).

Hana Mühl

U drugoj četvrtini uslijedilo je najbolje naše razdoblje na utakmici, ali i u dosadašnjem dijelu prvenstva. Nije to blještalo od velike razigranosti u ofanzivnom dijelu, ali vesele dobre dionice u obrambenom dijelu, koje će biti od velike važnosti u eliminacijskom dijelu natjecanja. Drugi period su naše djevojke dobile s rukometnih 10-8, pa su na poluvrijeme otišle s devet poena zaostatka (22-31).

U trećoj četvrtini je, nažalost, uslijedio uobičajeni pad. Premda na očigled nije bilo velike razlike u kvaliteti igre, ona rezultatska je rasla ujednačenim tempom. Isto se nastavilo i u posljednjoj dionici, pa su naše djevojke morale stisnuti šaku Mađaricama nakon visokih 23 razlike (52-75).

Dorja Žaja

Hana Mühl postigla je 12 poena, dok je Dorja Žaja ostvarila double-double (10 poena i 10 skokova). Kod Mađarica je daleko ispred ostalih bila Aya Keita (19 poena i 5 asistencija), dok je Reka Dombai imala 12 poena i po 5 asistencija i ukradenih lopti. Eszter Madar je imala 11 uspješnih dodavanja.

Utakmicu trećeg kola grupne faze naše kadetkinje igraju protiv Italije, a meč je na rasporedu sutra u 15:45.