Hrvatska
VIDEO Kakav propust: Nije to bio prekršaj! Ne, bio je to nesportski prekršaj!

VIDEO Kakav propust: Nije to bio prekršaj! Ne, bio je to nesportski prekršaj!

Autor: Branko Tabak

Uz sva čuda tehnologije i tri suca ovakvo nešto prođe nesankcionirano!

Čekali smo video snimku na YouTube kanalu Arena Sporta, čijim djelatnicima zahvaljujemo na susretljivosti i kolegijalnosti i dopuštenju na korištenju video materijala, pa pomalo izgubili na aktualnosti.

To ne znači da nećemo poseban prostor dati jednom neviđenom prekršaju i neviđenom sudačkom propustu.

Tema je sudački propust na utakmici kola HT Premijer lige između Zaboka i Cedevite. Pri rezultatu 74-72 igrač Cedevite Darko Bajo je 11 sekundi prije kraja grubo fauliran od strane Antonija Črnjevića prilikom zakucavanja. Lopta nije prošla kroz obruč, suci se nisu oglasili, Zabok je došao u posjed i pored šokiranih igrača Cedevite priveo susret kraju.

Kako je moguće u današnje vrijeme, uz svu tu silnu tehnologiju i tri para sudačkih očiju da nitko nije vidio 'prekršaj za zatvor' kojeg je igrač Črnjević napravio na Baji?

Na stranu činjenica da se Cedevita nije bunila, na stranu konačni ishod utakmice, na stranu bodovi. Ovo je nakaradno, bezobzirno i demotivirajuće za sve koji participiraju u košarci. Igrače, navijače, vodstva klubova, sponzore... 

Josip Sesar je kao gost voditelj i stalni stručni komentator emisije Zona Cedevite pokušao pokazati razumijevanje za sudačku trojku pa je, uz šeretski osmijeh, rekao da je na sve mogao utjacati kut gledanja. Voditelj emisije Stanko Ružić je dometnuo kako su u pitanju tri kuta gledanja aludirajući da susret sude tri suca. 

Nije namjera ovog teksta osporiti pobjedu Zaboka, uostalom i sam je Zabok bio 'žrtva' sudačkih previda. Namjera je nedopustiti da ovakvi propusti postanu 'normala', a to bi se moglo dogoditi ako o njima šutimo.