Hrvatska
Regija
VIDEO: Kakav snajper! Zadar potpisao igrača koji je prije par sezona pogodio - 61 tricu zaredom

VIDEO: Kakav snajper! Zadar potpisao igrača koji je prije par sezona pogodio - 61 tricu zaredom

Autor: Paulo Sarić

Nakon dvije sezone u pečalbi, iskusni se košarkaš vraća u hrvatsku košarku.

Pred sam početak ljeta trener KK Zadar Ante Nazor kazao je da želi borbenu i agresivnu momčad s dalmatinskim štihom. Ne računajući povratnika u zadarski dres Ivu Ivanova, prva pojačanja, Slavonac, Zagrepčanin i Amerikanac i nisu bila na tom tragu.

No, početkom kolovoza i splitski je strateg došao na svoje.

Novi igrač KK Zadar je 32-godišnji krilni igrač Ivan Siriščević koji je prošlu sezonu proveo u rumunjskom Pitestiju. Iskusni Splićanin košarkom se počeo baviti u rodnom gradu, da bi nakon pet sezona u nekadašnjem trostrukom prvaku Europe u siječnju 2008. godine sreću potražio u Dubrovniku. Uslijedila je trofejna epizoda s istočne strane granice u redovima Širokog, da bi prvo pravo inozemno iskustvo imao u mađarskom Kecskemetiju.


Put ga je preko rumunjske Timisoare i austrijskih Oberwart Gunnersa nakratko odveo do tadašnjeg A2-ligaša Zagore iz koje se „zaobilaznicom“ vratio do Splita.

Tamo ga je trenirao Ante Nazor koji se nakon prve epizode u Zadru vratio u rodni grad, a da je suradnja bila izuzetno uspješna svjedoči i činjenica da je nakon nekoliko mjeseci izvrsnih igara Siriščević dobio poziv Cibone s kojom je na koncu te sezone osvojio naslov regionalnog prvaka.

Nakon kratke epizode u Njemačkoj uslijedio je povratak u redove momčadi iz Savske, da bi jesen 2016. iskusni Splićanin dočekao na Baldekinu gdje je dijelio svlačionicu s Ivom Ivanovom.


Siriščević je protekle dvije godine proveo u Rumunjskoj noseći dresove Craiovije i Pitestija. Nakon izuzetno uspješne prve sezone u kojoj je s 20,4 poena i pet skokova u prosjeku bio ponajbolji igrač rumunjske lige, lani je 198 centimetara visoki košarkaš bilježio nešto slabije brojke te je za 26 minuta koliko je provodio na parketu zabijao 12,6 koševa uz nešto manje od četiri uhvaćene lopte po susretu.

Ugovor sa Zadrom potpisan je do kraja sezone.