Regija
VIDEO: Kako je Veličković potopio Cibonu, a Luković blokirao put Zadra ka doigravanju

VIDEO: Kako je Veličković potopio Cibonu, a Luković blokirao put Zadra ka doigravanju

Autor: Paulo Sarić

Ponajbolje su partije kola ubilježili igrači hrvatskih protivnika.

Nakon odigrane zadnje utakmice poznati su i najbolji igrači 17. kola regionalnog natjecanja. Iako je Uroš Luković sinoć izdominirao visoku liniju Zadra i odveo Mornara do desete pobjede u ABA ligi, najbolju je predstavu prošlog vikenda pružio nekadašnji srbijanski reprezentativac i jedan od najiskusnijih igrača u redovima Partizana Novica Veličković.


Iskusni je krilni centar bio najbolji u pobjedi svoje momčadi nad Cibonom 80-69 u koju je ugradio 23 koša, 12 skokova i tri asistencije što mu je donijelo valorizaciju od 36 indeksnih bodova čime je za dlaku nadmašio dvojicu sunarodnjaka Borišu Simanića i Uroša Lukovića.

Simanić je bio najbolji u pobjedi FMP-a nad Igokeom 95-73 zabivši 28 poena uz osam uhvaćenih lopti, dok je Luković, kako je to sinoć kazao Aramis Naglić, uništio Zadra zabivši mu 21 koš, čemu je dodao 14 skokova i pet blokada. Pri tome je devet skokova bilo u napadu. Ipak, ni to mu nije bilo dovoljno za nagradu najkorisnijeg igrača kola koja mu je umakla za dva indeksna boda.


Ipak, kao utjeha mu može ostati činjenica da je postavio ovosezonski rekord Jadranske lige u blokadama na jednoj utakmici.