Time-out
VIDEO: Kaos i prekid na utakmici između Trabzonspora i Fenerbahce Dogusa

VIDEO: Kaos i prekid na utakmici između Trabzonspora i Fenerbahce Dogusa

Autor: Teo Cilar

Sve je krenulo nakon što je Christopher Obekpa bez ikakvog razloga udario Jana Veselog.

Jučer poslijepodne u 9. kolu Prvenstva Turske Trabzonspor je dočekao Fenerbahce Dogus. Sve je bilo dobro za domaćine koji su imali vodstvo 37:35, a onda je Christopher Obekpa napravio takvu glupost koja je domaćine koštala možda i pobjede.

Kod vodstva Trabzonspora 37:35 na 4:25 do kraja prvog poluvremena, Fenerbahce Dogus je bio u napadu, a Jan Vesely napravio je blok svom suigraču Bobby Dixonu koji su suci ocijenili kao prekršaj u napadu nakon što je bek Trabzonspora Sarunas Vasiliauskas završio na podu. Caleb Green je došao pomoći suigraču da ga podigne sa poda i u tom je trenutku lagano odgurnuo Veselog, ali ništa strašnog nije bilo čega ne vidimo na mnogim utakmicama. Tada se u priču umješao Obekpa koji udara Veselog i tu je počeo kaos. Glavna sutkinja utakmice išla je pregledati snimku da vidi što se točno desilo, a navijači na tribinama bacili su nekoliko petardi.

Suci su odlučili da se utakmica neće nastaviti te su otišli u svlačionicu, a navijači su u tom trenutku postali još agresivniji, pokušali su napasti suce, kao i igrače Fenerbahčea dok su odlazili u tunel. Utakmica se nije nastavila tako dugo dok se cijela dvorana nije ispraznila, a prvo poluvrijeme je trajalo oko dva sata. 

Pobjednik Zadar Basketball Tournamenta 2017, Fenerbahce Dogus je nakon prekida pred praznom dvoranom brzo prešao u vodstvo i do kraja ostvario uvjerljivu pobjedu rezultatom 119:90. Domaćinima vjerojatno slijedi i paprena novčana kazna.