Hrvatska
Regija
VIDEO Kevon Harris je bivši, Perinčić objasnio zašto

VIDEO Kevon Harris je bivši, Perinčić objasnio zašto

Autor: 057info Photo: KK Zadar - Šime Zelić

Pressica u Zadru.


Ovog vikenda momčad Zadra igra dvostruki program - u petak u 20 sati dočekuje Cibonu u ABA ligi, dok dan kasnije stiže Furnir u HT Premijer ligi. Derbi s Cibonom  Zadar dočekuje bez svog donedavnog igrača Kevona Harrisa, a moguće i bez povratnika Pavla Marčinkovića. Barem je tako jutros najavio na konferenciji za medije trener Zadra Ivan Perinčić, iako je teško očekivati da Marčinković neće dobiti barem pokoju minutu, ako nije problem u zdravstvenom stanju, javlja zadarski portal 057info.

- Jako sam sretan što smo potpisali Pavla, on je hrvatski reprezentativac, izuzetno kvalitetan košarkaš i mislim da kad jedan reprezentativac potpiše onda da bi svi trebali biti jako sretni i ponosni, pogotovo jer je on momak iz Zadra, komentirao je Perinčić.

Ipak, odluku će donijeti tek nakon današnjeg treninga. Što se tiče Furnira i HT Premijer lige, tu je situacija jasna jer se za ovo natjecanje Marčinković ne može registirati još mjesec i pol dana.

Sigurno je kako u momčadi neće biti Harrisa. On je otputovao kući i u dogovoru s klubom radi na raskidu ugovora.

- S Kevonom se dogodila jedna posebna situacija. On ima nekih privatnih problema koji su ga jako mučili u zadnje vrijeme i došlo je do toga da je on sam tražio da ode, on jednostavno nije psihički bio prisutan na treninzima i na utakmicama, pa je za sve najbolje rješenje da on ode kući i da te probleme riješi. Mi smo njemu izašli u susret, jer on nije nama davao ono što smo mi od njega očekivali. Ja i dalje tvrdim da je to jako dobar košarkaš, koji nažalost nije uspio pokazati sav svoj potencijal. On neće više biti u ekipi, sad klub i igrač rješavaju administrativne poslove oko raskida ugovora, rekao je jutros Perinčić.

VIDEO: Ovako je Harris dočekan


Perinčić: Derbije odlučuje veća volja

Što se tiče utakmice protiv Cibone, zna se da su Vukovi otvorili sezonu pobjedama nad Mornarom i Mega Basketom, za razliku od Zadra, koji je počeo s porazima od Partizana i SC Derbyja. Dolaze li Zagrepčani u Zadar kao favoriti?

- Derbi je posebna utakmica, derbi ne odlučuje ni trenutna forma ni položaj na tablici. Derbi u pravilu odluči veća volja, želja i zalaganje jedne ekipe uz inspiraciju pojedinih igrača. Ja se nadam da ćemo sutra biti pravi i da ćemo biti momčad kao što smo bili na posljednjoj utakmici. Kroz ovaj tjedan smo pokušali pripremiti sve što je potrebno za sutrašnju utakmicu kako bi upisali pobjedu, najavio je Perinčić.