Europa i Svijet
VIDEO: Klay Thompson ispisao povijest

VIDEO: Klay Thompson ispisao povijest

Autor: Teo Cilar

Srušio suigrača Stepha Curryja i srušio dva tricaška rekorda NBA lige u utakmici kakva se rijetko viđa!

Golden State Warriorsi sinoć su igrali u legendarnom United Centru protiv Chicago Bullsa gdje su slavili s 149:124. Nevjerojatan podatak ili možda i nije, kada su u pitanju Warriorsi je taj da su u prvom poluvremenu ubacili 92 poena što je drugi najviši broj postignut u jednom poluvremenu. Prvi su Phoenix Sunsi koji su sada već davne 1990. godine zabili ni više ni manje nego suludih 107 poena!

A sada o glavnom junaku večeri, Klayu Thompsonu koji se do ove utakmice mučio u šutu za tri poena i bio na oko 20 posto šuta u tom segmentu u prvih sedam utakmica sezone. I onda je stigla utakmica s Bullsima. Thompson je najavio povijesnu večer već u prvoj četvrtini u kojoj je ubacio 6 trica iz 7 pokušaja. U drugoj četvrtini ih je dodao još četiri za ukupno 10 i 36 poena za 18 minuta na terenu. Prvi rekord je bio srušen već u prvom poluvremenu, 10 trica za poluvrijeme što još nikom nije pošlo za rukom. Tu je jasno bilo da je rekord njegovog suigrača Stepha Curryja od 13 trica na jednoj utakmici blizu da se sruši. 

Thompson je u drugom poluvremenu krenuo u lov na rekord. Nije ga zaustavio ni sudar glavama sa suigračem u kojem mu je pukla koža na čelu pa je krvario zbog čega je nosio žutu traku na glavi u nastavku. Svi suigrači su ga hranili loptama, posebno Curry koji čim bi preveo loptu preko centra odmah tražio Thompsona kako bi srušio njegov rekord. I stavio je Klay 11, 12 i 13 tricu te se izjednačio s njegovim "Splash" bratom. Uslijedila su tada četiri promašaja u nizu, ali iz petog pokušaja Klay je zabio 14 tricu i srušio rekord svojeg prijatelja i suigrača za veliku erupciju oduševljenja svih navijača Bullsa u dvorani i njegovih suigrača. Igrao je još par minuta tada Klay nakon čega ga je Steve Kerr povukao na klupu. Rekord je srušio već u trećoj četvrtini, a za svega 26 minuta na terenu Thompson je ubacio 52 poena (ovosezonski rekord NBA lige) uz 5 skokova. Za tri poena je šutirao 14/24 što je čak 58,3 posto! Klay je očito bio posebno inspiriran jer ga je na utakmicu došla gledati njegova mama, možda bi to trebala raditi češće. 


Čekali smo da Warriorsi skinu još jedan rekord, onaj u broju ukupnog broja postignutih trica na jednoj utakmici. Nisu uspjeli, ostali su kratki za jednu da izjednače rekord Cleveland Cavsa, a dvije da ga sruše. Srušili bi i taj rekord da Steve Kerr nije povukao cijelu petorku na klupu već krajem treće četvrtine i nije ih vraćao u igru. Valjda se vodio mišlju da je neke rekorde ostaviti za kasniji dio sezone da se sruše. Warriorsi su već imali 51 poen Curryja, 41 Duranta i sada 52 Thomspona s nekoliko srušenih tricaških rekorda, a tek su odigrali osam utakmica. Što li tek slijedi u nastavku sezone?