Hrvatska
Regija
VIDEO: Klupko se odmotava. Poznat datum saslušanja Williama Magarityja

VIDEO: Klupko se odmotava. Poznat datum saslušanja Williama Magarityja

Autor: Paulo Sarić

Valentinovo se nameće kao jako bitan datum za KK Zadar.

Vijest da je ponajbolji igrač zadarskog abaligaša William Magarity suspendiran radi korištenja nedopuštenih sredstava svojedobno je glasno odjeknula u gradu košarke. Prije gotovo mjesec i pol kada je informacija obznanjena rečeno je da bi sve trebalo biti riješeno kroz desetak do 15 dana, no od tada šutnja. Unatoč brojnim upitima novinara iz kluba nisu stizale službene informacije vezane za rasplet situacije s 25-godišnjim visokim igračem.

Razlog? Nisu ni oni znali.

Naime, stupanjem na snagu novog Zakona o zdravstvu ukinut je Zavod za toksikologiju i antidoping te je pripojen Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo nakon čega je krenula birokratska procedura koja je se otegla radi čega se Stegovno vijeće nije sastalo u predviđenom roku.


Podsjetimo, Magarity je testiran još za vrijeme juniorskog turnira ABA lige dok je suspendiran posljednjeg dana prosinca 2018. godine čime je zadarski klub ostao bez svog ponajboljeg igrača. Potvrđuju to i same brojke. Visoki je Šveđanin bio najbolji strijelac i drugi najbolji skakač svoje momčadi u HT Premijer ligi s 14,6 poena i 6,6 skokova u prosjeku, dok je u regionalnom natjecanju bilježio slične, premda nešto skromnije brojke.

- Napokon smo dobili službenu informaciju da će saslušanje Williama Magarityja biti idući tjedan, 14. veljače u Zagrebu. Nezahvalno je govoriti što nas tamo očekuje. Možemo se nadati da su odgovorni ljudi prepoznali da situacija koja se nažalost dogodila nije imala veze s namjernim korištenjem nedopuštenih sredstava, već sa zdravstvenom situacijom. Ne vjerujem da će se kazna odmah znati, no nakon saslušanja ćemo biti puno bliže tome jer će formalni dio biti završen. U roku od dan-dva nakon saslušanja znat će se kazna za igrača, a nažalost i za klub – izjavio je danas čelni čovjek KK Zadar Željko Žilavec.

Ovakav rasplet situacije ujedno znači da će Magarity sigurno propustiti Kup „Krešimir Ćosić“ koji se narednog tjedna igra u Splitu, dok bi do prve sljedeće utakmice koju Dalmatinci igraju u domaćem prvenstvu protiv Cibone – njegova sudbina konačno trebala biti poznata.

Rezultati by SofaScore