Hrvatska
Regija
VIDEO: Koga je iznenadila Zadrova pobjeda?

VIDEO: Koga je iznenadila Zadrova pobjeda?

Autor: Paulo Sarić

Jedinstvo, čvrstoća i stabilnost za prvo gostujuće slavlje protiv Mege.

Zadar je velikim trijumfom u Srijemskoj Mitrovici  došao do svoje treće ovosezonske gostujuće pobjede u Jadranskoj ligi. Iako slove kao izuzetno domaćinska momčad, momci Aramisa Naglića ove su godine opasni i na gostovanju, pa su bodove nakon MZT-a i Cibone uzeli i Mega Bemaxu. Junak večerašnjeg slavlja bio je Amerikanac Josh Bostic koji je susret završio s 27 koševa, šest skokova i tri asistencije sa savršenim učinkom s linije slobodnih bacanja.

- Iskreno, ne želim zvučati bahato, no radili smo naporno na treningu i poboljšavali se. Već nekoliko tjedana napredujemo iz dana u dan i ova je utakmica samo prirodan rezultat toga. Trener je složio dobru taktiku, kvalitetno radimo, a igrači su se ujedinili i pretočili njegove ideje u djelo te me večerašnji trijumf ne iznenađuje. Kao, uostalom, nikoga u našoj svlačionici – kazao je Bostic.

Zadovoljan je bio i gostujući trener Aramis Naglić koji je izvukao momčad iz krize u kojoj je bila prije samo nekoliko tjedana te je upisao šest pobjeda u posljednjih sedam susreta, izgubivši pritom tek od euroligaša i regionalnog šampiona Crvene zvezde.

- Prije svega čestitao bih kolegi na odličnoj utakmici. Za nas je ovo bio vrlo bitan susret u kojemu smo došli do treće pobjede u gostima koja je, s obzirom na naš cilj, a to je ostanak u ABA ligi, vrlo vrijedna. Pogotovo što je došla protiv momčadi koju izuzetno respektiramo. Mislim da je to i prva pobjeda Zadra protiv Mege u gostima, pa ona time ima i još veću vrijednost – započeo je svoje obraćanje medijima Aramis Naglić nakon novog gostujućeg trijumfa.

Ključ je, uz izvrsnog Bostica, ponovno bio momčadski duh koji, razvidno je to svima, odlikuje dalmatinskog abaligaša.

- Ono što veseli iz utakmice u utakmicu je da momčad pokazuje jedinstvo, čvrstoću i stabilnost u trenucima kada se susret lomi. Pokazujemo karakter i upravo će nam on trebati u narednim dvobojima, počevši s onim u petak kada na domaćem terenu igramo protiv Olimpije – dodao je gostujući trener nakon velike pobjede.


Za razliku od Zadrana, domaćini nisu imali razloga za zadovoljstvo.

- Ovo je težak poraz za nas koji je došao nakon pauze tijekom koje smo imali dosta vremena da se pripremimo. Željeli smo s pozitivnim rezultatom izići iz utakmice, no nismo uspjeli. U prvom smo poluvremenu dopustili Zadru da se razigra. Kasnije smo se pribrali, no nedostajalo nam je i malo sreće – rekao je Nikola Rebić nakon sedmog poraza svoje momčadi.

Kao glavni uzrok novog posrtanja na pred vlastitom publikom trener Milojević je istaknuo lošu obranu i nepreciznost u šutu.

- Čestitam ekipi Zadra na pobjedi. Imali smo svoje šanse, ali ih nismo iskoristili. Prvo je poluvrijeme defanzivno bilo jako loše. U drugom je dijelu to bilo nešto bolje, no napad nas čitavu utakmicu nije služio. Šutirali smo 20 posto za tri poena i 50 posto s linije penala. Imali smo deset promašenih bacanja i 22 promašene trice, a to je u egal utakmici jednostavno previše. No, idemo dalje. Pokušat ćemo se dići. Kada imate ovako mladu ekipu samopouzdanje brzo pada – zaključio je domaći strateg.