Hrvatska
VIDEO: Korak od povratka među elitu. Sonik dvokorakom do finala

VIDEO: Korak od povratka među elitu. Sonik dvokorakom do finala

Autor: Paulo Sarić

Serija 0-15 s prijelaza iz druge u treću četvrtinu usmjerila je tijek dvoboja.

Košarkaši Sonik Puntamike dvokorakom su izborili finale doigravanja Prve muške lige. Igrači Šime Kraljevića ni u uzvratnoj utakmici u Zagrebu nisu imali problema s Agrodalmom kojeg su svladali rezultatom 65-89 te čekaju boljeg iz dvoboja Dubrave i Dubrovnika za pokušaj povratka u elitni rang hrvatske košarke iz kojeg su ispali 2012. godine.

Iako su domaćini nešto bolje otvorili susret niti u jednom trenutku se nisu uspjeli odvojiti na više od dva posjeda prednosti. Uzrok tome bio je nezavidan šut iz igre koji je kako je vrijeme odmicalo postajao sve gori, da bi se na koncu spustio ispod 30 posto, a s takvim se nišanskim spravama finale pokazalo kao prevelik zalogaj.

Desetak je minuta trebalo Puntamičanima da ulove željeni ritam. Kombinacija agresivne obrane i šuta za tri poena nagovijestila je period bolje igre Zadrana koji su početkom druge dionice pokazali igru koja ih je krasila veći dio sezone, da bi završetak prvog poluvremena u potpunosti pripao gostima. Eddi Jurjević je polaganjem započeo, a isti je igrač – na isti način – i dovršio seriju Sonika 0-15 nakon koje je semafor početkom 23. minute pokazivao 31-48, velikih, i pokazat će se nedostižnih, plus 17 za Kraljevićeve trupe.


Ako je ikakva dilema u tim trenucima i postojala, Dalmatinci su je brzo rasplinuli i pred posljednjih desetak minuta skupili zalihu od 25 poena što su mirno očuvali do samoga kraja.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je iskusni Teo Petani sa 17 poena, a pratili su ga Palčić i Atelj s po 15 te Jurjević s 14 koševa, dok uz najboljeg strijelca Agrodalma Nerea Gržinića (15 poena) valja spomenuti i Antu Žužula koji je svojih šest koševa nadogradio s čak 15 uhvaćenih lopti.

Kako je u drugom polufinalnom susretu Dubrovnik na domaćem terenu svladao Dubravu pred Zadranima je tjedan dana treninga i priprema za prvi finalni okršaj koji je na rasporedu za vikend, a protivnika bi trebali doznati u četvrtak oko 21 sat.