Time-out
VIDEO: Koš ili nije koš?

VIDEO: Koš ili nije koš?

Autor: Paulo Sarić

Nesvakidašnja situacija u NBA ligi.

Na sinoćnjoj se utakmici između San Antonio Spursa i New York Knicksa u Madison Square Gardenu, kojom je Gregg Popovich ušao među pet najuspješnijih trenera u povijesti lige po broju ukupnih pobjeda, dogodila prilično nesvakidašnja situacija. Iskusni je Argentinac Manu Ginobili pri kraju treće četvrtine pri vodstvu svoje momčadi 78-67 pokušao lob dodavanje za LaMarcusa Aldridgea koji je usidren čekao ispod obruča, no malo se precijenio te je umjesto dodavanja suigraču – postigao tricu.

Zbunilo je to većinu ljudi u dvorani, kao i igrače Knicksa, posebno Michalea Beasleyja koji je uzeo „skok“ i preveo loptu na protivničku stranu terena, ali i suce koji su tek nakon inzistiranja trenera Popovicha i iskusnog 40-godišnjaka upisali poene Spursima.


Utakmica je završila rezultatom 100-91 za San Antonio kojeg je do novog trijumfa predvodio LaMarcus Aldridge s 29 koševa i šest skokova, dok je najbolju utakmicu sezone odigrao Kawhi Leonard koji je dodao 25 poena, osam skokova te po četiri asistencije i ukradene lopte.

Ginobili je, zahvaljujući sretnoj trici, susret završio s 12 koševa.