Time-out
VIDEO: LeBron si čestitao na velikom uspjehu još prije utakmice

VIDEO: LeBron si čestitao na velikom uspjehu još prije utakmice

Autor: Paulo Sarić

Ponajbolji igrač današnjice postao je najmlađi košarkaš koji je došao do 30 000 koševa u NBA ligi.

Nema nikakve sumnje da je LeBron James jedan od najboljih košarkaša ne samo ovog tisućljeća, već i svih vremena, a prošle je noći to dodatno potvrdio novim velikim uspjehom. U susretu protiv San Antonio Spursa koji je njegova momčad izgubila 114-102 zabio je svoj 30 000. koš u NBA ligi, postavši najmlađi košarkaš kojemu je to pošlo za rukom.

Interesantno je da si je LeBron na novom rekordu čestitao satima unaprijed na svom Instagram profilu na kojemu je objavio sliku iz mlađih dana i napisao:

- Želim biti prvi koji će ti čestitati na uspjehu kojeg ćeš večeras postići. Samo ih je nekolicina to uspjela i premda znam da ti to nikada nije bio cilj, molim te uzmi trenutak za sebe [i sjeti se] kako si došao do toga. Klub u koji ćeš ući ima samo šest članova, a dobit će još jednog i trebaš biti ponosan što ćeš biti primljen u nj. Mnogi su ti pomogli da ovo postane moguće, stoga zahvali svima njima i kada konačno ostaneš sam nasmiješi se, pogledaj u nebo i reci – hvala.


Wanna be one of the first to Congratulate you on this accomplishment/achievement tonight that you’ll reach! Only a handful has reach/seen it too and while I know it’s never been a goal of yours from the beginning try(please try) to take a moment for yourself on how you’ve done it! The House you’re about to be apart of has only 6 seats in it(as of now) but 1 more will be added and you should be very proud and honored to be invited inside. There’s so many people to thank who has help this even become possible(so thank them all) and when u finally get your moment(alone) to yourself smile, look up to the higher skies and say THANK YOU! So with that said, Congrats again Young King ! 1 Love! #striveforgreatness #thekidfromakron

Objavu dijeli LeBron James (@kingjames)

U utakmicu je ušao s 29 993 koša, stoga mu je nedostajalo samo sedam poena kako bi ušao u elitnu grupu u kojoj su još Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan, Wilt Chamberlain i Dirk Nowitzki.

Kralj ih je postigao već krajem prve četvrtine.


Susret je završio s 28 koševa, devet skokova i sedam asistencija, no nije uspio odvesti svoju momčad do pobjede protiv Spursa koji su nastupili bez nekolicine bitnih igrača predvođenih Kawhijem Leonardom.

James je postao najmlađi igrač koji je došao do 30 000 poena, s time što su Chamberlain, Jordan i Abdul-Jabbar to postigli u manje utakmica. Premda se nikada nije smatrao isključivim scorerom, već kompletnim igračem koji na različite načine doprinosi momčadi, LeBron je na dobrom putu da postane najbolji strijelac lige u povijesti i skine Kareema Abdul-Jabbara s čela poretka. Jasno, ako odigra još nekoliko sezona te ga ozljede zaobiđu.

Trenutno mu nedostaje 8366 koševa.