Europa i Svijet
VIDEO: Leteći cirkus LeBrona Jamesa - skup luđaka u Los Angelesu

VIDEO: Leteći cirkus LeBrona Jamesa - skup luđaka u Los Angelesu

Autor: Saša Ćirić

Netko se u toj organizaciji jako dobro šali.

Nakon što je LeBron James obznanio svijetu kako nosi svoj talent na zapadnu obalu, započela su nagađanja košarkaškog svijeta o tome kako će Lakersi izgledati u narednoj sezoni. Naime, stanje na tržištu free agenata nije baš ovog ljeta bilo naklonjeno najspektakularnijoj franšizi u NBA ligi - Paul George se, nakon što je godinu dana trubio kako mu je to samo usputna stanica, toliko zaljubio u Oklahomu (tko ne bi, realno) da je odlučio tamo provesti četiri godine svog igračkog vrhunca. Kawhi Leonard je jasno izražavao želju za napuštanjem San Antonio Spursa, ali su Gregg Popovich i R. C. Buford planirali opljačkati Roba Pelinku i Magica Johnsona. Nije im uspjelo iskasapiti svlačionicu Lakersa, pa su po sistemu daj-šta-daš pronašli poslovnog suradnika u Masaiju Ujiriju iz Toronta. DeMarcus Cousins je, premda u procesu rehabilitacije nakon teške ozljede, mogao potpisati iznimno lukrativan ugovor s kim god je htio. Umjesto toga, iskoristio je rupu u pravilnicima i potpisao za Golden State Warriorse, koji su mu za godinu dana dali siću od 5.3 milijuna dolara. Naravno, pas ne laje radi sela, na taj način Boogie omogućava sebi dogodine puno bolji ugovor, s obzirom da se diže salary cap.

Što su onda odlučili napraviti Lakersi? Jedinu logičnu stvar: skupiti sve luđake i redikule NBA lige. Tako su kao zamjenu za ozlijeđenog Lonza Balla doveli ćudljivog i prgavog Rajona Ronda iz New Orleans Pelicansa. To zadovoljstvo će Lakerse koštati 9 milijuna dolara za jednu sezonu. 

Nakon Ronda, došla je obavijest o Jamesovom pozivu svom vjekovnom suparniku iz epskih dvoboja s Indiana Pacersima, notornom Lanceu Stephensonu. Svi smo znali da iza tog rivalstva zapravo stoji velika ljubav, koja će zasigurno rezultirati i mnogim trenucima za pamćenje i u istom dresu. Jedva čekamo prvi alley oop u režiji ove dvojice i tople zagrljaje koje će tada razmijeniti. Kako možemo vidjeti iz videa ispod, Lance se jako dobro osjeća u Los Angelesu.

Uz Ronda i Stephensona, društvo će upotpuniti i legenda Shaqtin` A Foola, čudnovati JaVale McGee. Protekle dvije sezone je proveo u kontroliranom i urednom sustavu Stevea Kerra u Oaklandu, pa su i njegove mušice bile svedene na minimum. Ali mi znamo da on još ima pokoji trik u rukavu!

Mislili ste da je freak showu kraj? Prevarili ste se! Morali su kompletirati petorku, a kako to bolje napraviti nego potpisivanjem legendarnog Michaela Beasleya. Čovjek je to kojeg su uspoređivali s mnogim velikanima ove igre, ali je na kraju postao tek neostvareni potencijal s povremenim bljeskovima. Puno je poznatiji po svojim problemima s lakim drogama, čestim promjenama raspoloženja i masiranju tuđih koljena.


Gospodo iz Lakersa, potpišite više J.R. Smitha i rasprostrite taj šator iznad Staples Centra. Mi ćemo kupiti kokice i uživati u točkama.