Hrvatska
VIDEO: Ljubav je u Grodu!

VIDEO: Ljubav je u Grodu!

Autor: Paulo Sarić

Zabijao je u Kaštelima, zabijat će i u Dubrovniku.

Nekadašnji mladi reprezentativac i brončani s Europskog prvenstva za igrače do 18 godina održanog sada već davne 2008. godine u Amailadi i Pyrgosu Nikola Došen napustio je Ribolu Kaštelu i preselio u redove KK Dubrovnik. Najboljeg strijelca i ponajboljeg prošlosezonskog igrača momčadi Luke Žitka na jug Hrvatske odvela je kombinacija posla i ljubavi.

- U Dubrovniku sam dobio posao, tamo mi živi i djevojka pa ima puno razloga zašto sam novi igrač tamošnjeg kluba. Nije mi baš drago što će se moj novi i prijašnji klub natjecati jedan protiv drugoga u istom prvenstvu. Svakako mi te utakmice neće biti lako igrati jer je Ribola Kaštela klub u kojem sam proveo dosta vremena i prirastao mi je srcu. Međutim, posao je posao pa ću u tim susretima emocije morati ostaviti sa strane – izjavio je 27-godišnjak za Facebook stranicu KK Ribola Kaštela.

Sada već iskusni vanjski igrač karijeru je započeo u Jollyju, a prvu pravu priliku da se okuša u prvoligaškoj košarci dobio je 2010. godine upravo u Dubrovniku kada je s 12 koševa i 3,4 asistencije u prosjeku bio jedan od najboljih igrača 'Gospara'. Put ga je nakon dvije godine ponovno vratio u Krešimirov grad, ovaj put u redove GKK Šibenik, da bi 2014. prvi put zaigrao za Kaštelu čiji je dres nosio u dva navrata.

- Zahvalio bih svima u klubu što sam u prošloj sezoni imao priliku igrati Premijer ligu. Jako mi je žao što smo iz nje ispali, ali se nadam da će klub smoći snage i vratiti se što skorije u naše najjače natjecanje jer tamo po svemu zaslužuje biti. Meni košarka više nije prioritet u životu i ne želim se i dalje seliti iz sredine u sredinu. Treba polako razmišljati i o drugim stvarima jer uskoro ulazim u 28. godinu života – izjavio je Došen koji je prošle sezone predvodio svoju momčad s 13,5 poena po susretu.

Došen neće trebati dugo čekati na povratak u Sokolanu. Naime, Ribola Kaštela i Dubrovnik će 27. rujna, s početkom u 17:45 sati, odmjeriti snage u prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za novu sezonu.