Europa i Svijet
VIDEO: Luda utakmica u Ateni

VIDEO: Luda utakmica u Ateni

Autor: Teo Cilar

Panathinaikos i Žalgiris odigrali su jednu ludu utakmicu u Ateni.

Panathinaikos je u utakmici punoj preokreta došao do pobjede protiv Žalgirisa u produžetku, košem Nick kalathesa u posljednjoj sekundi utakmice. PAO je slavio protiv momaka iz "Zelene šume" rezultatom 94:93.

Panathinaikos-Žalgiris 94:93 (29:17, 18:20, 12:21, 24:25)

Kompletna statistika utakmice

Panathinaikos je krenuo uvjerljivo protiv Šarunasa Jasikevičiusa i njegovog Žalgirisa te je već nakon prve četvrtine imao 12 poena prednosti. U drugom su periodu došli i do 20 poena razlike, ali gosti to do kraja poluvrmena prepolavljaju i smanjuju na minus deset. Žalgiris se potpuno vratio u susret u trećoj četvrtini koju dobivaju s devet poena razlike. 

PAO je u posljednjem periodu došao do osam poena prednosti, ali Žalgiris je to anulirao i u posljednjih 50 sekundi utakmice ulazi s četiri poena prednosti. KC Rivers ubacuje tada tricu, a na drugoj strani Axel Toupane pogađa jedno od dva bacanja. Rivers opet preuzima odgovornost i pogađa polaganje u posljednjem napadu Panathinaikosa za produžetak. 

Žalgiris je poveo s sedam poena prednosti u produžetku, ali domaćini se vraćaju i na 16 sekundi do kraja vode 92:91. Kevin Pangos tada postiže dvicu za vodstvo Žalgirisa 93:91 na četiri sekunde do kraja. PAO nije imao time out pa loptu izvode ispod koša, a uzima je Calathes koji ide na ulaz i pogađa sa zvukom sirene za pobjedu i veliko slavlje Panathinaikosa 94:93.


Calathes je unatoč lošem šutu iz igre od 3/13 postigao 14 poena uz 9 asistencija i 8 skokova, a isti broj poena kao Calathes ubacili su Lukas Lekavicius i Marcus Denmon. Anatanas Kavaliauskas ubacio je 21, a Aaron White 17 uz 8 skokova i 3 asistencije za Žalgiris. 

Panathinaikos je na omjeru 13 pobjeda i 7 poraza te se nalazi na petom mjestu, a isti broj pobjeda i poraza ima i četvrti Real Madrid koji je jučer slavio protiv Anadolu Efesa s 87:68. Žalgiris je na omjeru 12 pobjeda i 8 poraza te se nalazi na šestom mjestu. Unicaja je upisala domaći poraz od BAskonie rezultatom 83:85.