Hrvatska
VIDEO: Luda završnica u Zadru! Maksim Matulina u posljednjoj sekundi srušio Cibonu

VIDEO: Luda završnica u Zadru! Maksim Matulina u posljednjoj sekundi srušio Cibonu

Autor: Paulo Sarić

Valja istaknuti podatak da su domaćini imali čak 39 slobodnih bacanja, naspram samo devet gostujućih.

Kadeti Zadra jučer su došli do druge pobjede u dva dana. I to kakve! Nakon što su u subotu nadvisili KK Bosco momci Marka Selina u nedjelju su nadoknadili 17 poena minusa i preokretom u posljednjoj minuti svladali vršnjake iz Cibone rezultatom 77-75. Junak domaće pobjede bio je mladi Maksim Matulina koji je sekundu prije kraja pogodio s poludistance za veliko slavlje svoje momčadi.

Povratnik iz Sakarye Duje Brala susret je započeo na klupi što su mladi Zagrepčani iskoristili da vrlo rano preuzmu terensku inicijativu. Nije dugo trebalo da se 'Cibosi' polaganjem Nikole Ivanetića odvoje na dvoznamenkastu razliku (7-18), da bi nedugo potom imali i velikih 17 poena razlike (9-26). Zadranima je u tim trenucima malo toga polazilo za rukom, no s vremenom je igra domaćina dobivala željene konture pa se na veliki odmor otišlo s minus 13 iz perspektive Dalmatinaca (25-38).

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Sve do sredine treće četvrtine gosti su se držali na desetak poena prednosti. Krševan Klarica i Maksim Matulina nakratko su priprijetili i primakli svoju momčad na pet poena minusa, no mladi 'Vukovi' su odbili prvi nalet domaćina. Ipak, kako je vrijeme odmicalo Zagrepčani su sve teže držali ritam s početka utakmice pa je Brala prvo u 33. minuti približio Zadar na samo posjed zaostatka, da bi Klarica nekoliko napada kasnije položio za 67-66, prvo domaćina nakon početnih 2-0.

Do kraja smo gledali igru koš-na-koš u kojoj su se momčadi sve do posljednje minute izmjenjivale u vodstvu. Zlatni reprezentativac s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva za košarkaše do 16 godina Filip Paponja krenuo je u napad pri rezultatu 75-75 tridesetak sekundi prije kraja, no nije bio precizan pa su posljednji napad imali Zadrani. Lopta je došla do Matuline koji se lijepo oslobodio svog čuvara i pogodio za, pokazat će se, petu pobjedu Zadra u Jedinstvenoj kadetskoj ligi.


Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Brala s 20 poena i sedam skokova, dok je junak zadarske pobjede Maksim Matulina ubacio 10 koševa. Cibose je predvodio Paponja s 26 poena, šest uhvaćenih lopti i četiri asistencije.