Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Luka Babić i službeno potpisao za turskog prvoligaša

VIDEO: Luka Babić i službeno potpisao za turskog prvoligaša

Autor: Paulo Sarić

Drugi inozemni klub hrvatskog reprezentativca.

Ono o čemu se glasno pričalo posljednjih nekoliko tjedana konačno je postalo službeno. Hrvatski reprezentativac i nekadašnji igrač Splita i Cedevite Luka Babić pronašao je novi klub. Visoki Splićanin karijeru će nastaviti u redovima istanbulskog prvoligaša Buyukesir Belediyespora s kojim je potpisao ugovor do kraja iduće sezone.

Babić je karijeru započeo u rodnom Splitu odakle se u potrazi za trofejima i boljim uvjetima za nastavak karijere 2014. godine preselio u Cedevitu. Vrlo je brzo postalo jasno da nije pogriješio te je u narednih pet sezona koliko je nosio dres zagrebačkog kluba osvojio po četiri Kupa „Krešimir Ćosić“ te isto toliko naslova državnog prvaka i postao standardni član hrvatske reprezentacije.


Babić je svoju statistički najbolju sezonu odigrao preklani kada je s 10.2 poena i 4.3 asistencije u prosjeku bio ponajbolji igrač hrvatskog prvaka u Jadranskoj ligi.

Prošlu je sezonu proveo u redovima njemačkog Ratiopharm Ulma oporavljavši se od ozljede koljena te je nastupio u samo devet susreta u kojima je prosječno zabijao 4.6 koševa i hvatao 4.4 skoka.

Ukoliko ga bude služilo zdravlje ne treba sumnjati da će se ubrzo vratiti na stare razine…