Europa i Svijet
VIDEO: Maestralni Bogdanović srušio NBA prvake

VIDEO: Maestralni Bogdanović srušio NBA prvake

Autor: Teo Cilar

Warriorsi su bili bez ikakvih šansi za pobjedu.

Indiana Pacersi su na domaćem terenu slavili protiv prvaka i branitelja naslova Golden State Warriorsa. Odličnom drugom i trećom četvrtinom u kojima su zabili ukupno 70 poena, Pacersi su na krilima odličnog Bojana Bogdanovića riješili pitanje pobjednika. 

Nakon što je prva četvrtina bila izjednačena, a dobili su je Pacersi s minimalnih 27:26, uslijedila je druga napadački još bolja od prve za domaćine. Pacersi su ubacili čak 35 poena u toj dionici i na poluvrijeme otišli s vodstvom 62:51. Očekivalo se od Warriorsa koji su često u drugim poluvremenima preokretali dvocifrene zaostatke, da se vrate u susret, ali Indiana je nastavila s odličnom igrom iz druge četvrtine te na krilima Bogdanovića i Victor Oladipa bježi na 20 poena prednosti, 97:77. U posljednjoj su dionici uspješno zadržali prednost i na kraju slavili s 126:106. Warriorsi koji su igrali bez Steph Currya u sastavu još uvijek nije bilo ni Andre Igoudale, Omri Casspija i Patrick McCawa.

Bogdanović je predvodio Pacerse te je u 30 minuta postigao 28 poena uz 3 skoka i dvije asistencije, a imao je i po jednu osvojenu loptu i blokadu. Iz igre je šutirao gotovo savršenih 11/13 od čega mu je trica bila 6/7 dok slobodna bacanja nije šutirao. Oladipo je ubacio 21 uz 7 asistencija i 6 skokova. Kod Warriorsa najbolji Kevin Durant s 27 poena, 7 asistencija i 5 skokova, a Klay Thompson zabio je 16 uz 7 skokova. Njih dva imala su vrlo loš postotak šuta, Durant 8/23, a Thompson 6/16.