Regija
VIDEO: Marinelli i Cinac vratili Krku u ABA ligu

VIDEO: Marinelli i Cinac vratili Krku u ABA ligu

Autor: Teo Cilar

Trener SIXT Primorske Jurica Golemac bio je isključen u drugoj četvrtini.

Krka iz Novog Mesta osvojila je ABA 2 ligu dobivši u slovenskom finalu Sixt Primorsku s uvjerljivih 87:73. Ekspresni povratak u ABA ligu Krka je ostvarila odličnom timskom igrom. 

Krka-Sixt Primorska 87:73 (31:29, 16:16, 21:9, 19:19)

Kompletna statistika utakmice

Prve dvije i pol minute utakmice bile su vrlo izjednačene. Povela je Krka s dva pogođena bacanja Žige Dimeca, a na drugoj strani izjednačuje Marijan Čakarun. Dimec je bio uspješan i u idućem napadu Krke kada polaže za 4:2, a prvo vodstvo Primorskoj donosi Nejc Zupan tricom. Nastavila se borba Dimeca i Čakaruna jer upravo ova dva igrača postižu nove koševe. Dimec za vodstvo Krke 6:5, a Čakarun za povratak vodstva "gostima" u ovoj utakmici. Krenula je tada Krka koja radi seriju 10:0 u kojoj trice postižu Marko Jošilo i Paolo Marinelli, Tim Osolnik pogađa dvicu, a Dino Cinac pogađa dva slobodna bacanja za 16:7. Čakarun prekida seriju Krke polaganjem, uzvraća istom mjerom Cinac. Matic rebec postiže svoje prve poene i smanjuje na 18:11, a prvo dvocifreno vodstvo Krki donosi tricom Osolnik na četiri i pola minute do kraja prvog perioda. Primorska je tricom Gezima Morine i s dva pogođena bacanja Marijana Čakaruna smanjila na 21:16 da bi Marinelli tricom vratio na plus osam. Primorska se potpuno vratila u egal na dvije minute do kraja četvrtine kada prilazi na 25:24, a prvi period završava vodstvom Krke 31:29. Bilo je ovo puno poena za jednu ovako važnu utakmicu.


Dimec, Domen Bratož i Jošilo vode Krku do 40:33 nakon dvije minute igre u drugoj četvrtini, a na iduće koševe čekali smo skoro pa četiri minute kada post prekida Danjel Vujasinović s dva pogođena bacanja za Primorsku. Minutu i pola kasnije poslije "floatera" Čakaruna Primorska je opet tu na samo minus jedan, 40:39. Kod rezultata 43:39 na dvije i pola minute do kraja prvog poluvremena isključen je trener Sixt Primorske Jurica Golemac. Nakon tehničke Čakarunu, Golemac je protestirao i dobio tehničku pogrešku. Nakon što nije prestajao sa protestom, dobio je i drugu tehničku te je bio isključen. Dodajmo kako mu ovo nije trebalo u finalnoj utakmici nego se trebao smiriti i voditi svoju momčad do kraja utakmice. Maj Kovačević stao je na liniju slobodnih bacanja i pogodio dva od tri za 45:39, a bili su mu to jedini poeni na utakmici. Krka je na 1:18 do kraja poluvremena imala 47:40, ali kao i u prvoj četvrtini, tako su i u drugoj popustili pod kraj i dozvolili Primorskoj da priđe na 47:45 s pet vezanih poena Vujasinovića. 


Krka je u trećoj četvrtini odigrala odličnu obranu dopustivši Primorskoj svega devet postignutih poena dok su oni ubacili 21 i pobjegli na 14 poena prednosti. 


Odmah početkom posljednje dionice nakon pogođenog bacanja Dimeca i trice Cinca bilježimo najvišu prednost na susretu 72:54. Minutu kasnije stajala je ista prednost, a tada se probudila primorska i serijom 10:2 dolaze na 74:64. Do kraja je ostalo još puno, 5:40, ali kako se kasnije pokazalo, bilo je to najbliže što je Sixt Primorska uspjela doći. Krka je utakmicu dobila potpuno zasluženo, bili su puno bolji i zato su se ekspresno vratili među "elitu".

Zanimljivo, Matic Rebec prošle je sezone s Krkom ispao iz ABA lige, a sada u dresu Sixt Primorske nije uspio ući natrag. Jošilo je predvodio Krku s 16 poena, 10 skokova, 5 asistencija i 3 osvojene lopte te je na kraju uzeo i nagradu za najkorisnijeg igrača. Bratož je ubacio najviše, 18 uz 3 skoka, a odličnu utakmicu, obrambeno posebno odigrao je Marinelli koji je ubacio 16 poena uz po 4 skoka i isto toliko asistencija. Cinac je također bio dvoznamenkast s 11 poena i 3 skoka. Kod Primorske najbolji Shawn King s 11 poena i 14 skokova, Tadej Ferme je ubacio 14, a Čakarun 10 (4/4 dvica, 2/2 slobodna) uz 3 skoka. Čakarun u trećoj četvrtini uopće nije ulazi u igru, a u posljednjoj je četvrtini u prve dvije minute dobio svoj četvrti i peti prekršaj te je morao natrag na klupu.