Europa i Svijet
VIDEO: Mario Hezonja nakon dobre partije protiv Cavsa stavljen na trade listu

VIDEO: Mario Hezonja nakon dobre partije protiv Cavsa stavljen na trade listu

Autor: Teo Cilar

Super Mario bi do kraja prijelaznog roka mogao imati novi klub.

Hrvatskom košarkašu očito leže Cleveland Cavaliersi. Mario Hezonja je naime u sva četiri ovosezonska dvoboja protiv Cavsa bio dvocifren.

Orlandu i Hezonje leže Cavsi ove sezone. Oni su dvije utakmice protiv Cavsa uvjerljivo dobili, a dvije izgubili jako tijesno. Ovu posljednju igranu jučer u Orlandu, Cleveland je u drugoj četvrtini imao vodstvo plus 21, a na poluvrijeme su otišli s 18 koševa viška. Ono što im je Orlando napravio u drugom poluvremenu graniči s savršenstvom. Magic je treću četvrtinu dobio s 41:22, a posljednju s 24:9, ukupno 65:31.

Hezonja je počeo u petorci, igrao je 25 minuta, a postigao je 10 poena uz 6 skokova i dvije asistencije. Iz igre je šutirao 4/9, tricu 2/5.


On je u prvom međusobnom susretu protiv Clevelanda ubacio 11 poena i 6 skokova, u drugom je zabio 16 uz 10 skokova i dvije asistencije dok je u trećem zabio 12 uz 2 skoka. 

Nedugo nakon utakmice saznalo se da su Hezonja i Elfrid Pyton na trade listi i da ih u Magicu nemaju u planovima za budućnost. Hezonji navodno vrlo aktivno traže novi klub. Prije su se spominjali Detroit i Sacramento kao najzagrijaniji, a jesu li još uvijek nije poznato. Bilo kako bilo, Hezonja bi mogao završiti u nekom klubu koji se uopće nije spominjao kao opcija.

Sve će se znati najkasnije do četvrtka u 21 sat navečer.