Europa i Svijet
VIDEO: Mario Hezonja upisao Triple-double i upisao se u povijest Knicksa

VIDEO: Mario Hezonja upisao Triple-double i upisao se u povijest Knicksa

Autor: Teo Cilar

Bila je ovo vrlo uspješna večer za hrvatske košarkaše u NBA ligi, a Mario Hezonja i Dragan Bender su se upisali u povijest svojih momčadi.

Mario Hezonja sinoć je protiv Houston Rocketsa odigrao svoju najbolju utakmicu NBA karijere čime je postao i prvi strani igrač koji je u dresu Knicksa upisao triple-double. Hezonja je ujedno i prvi hrvatski košarkaš nakon Tonija Kukoča koji je u NBA ligi upisao triple-double. Odličnu utakmicu odigrao je i Dario Šarić u pobjedi protiv Miami Heata dok je Dragan Bender upisao double-double u pobjedi Sunsa nad Pelicansima, a upisao se u povijest kluba po broju blokada na jednoj utakmici gdje se izjednačio na prvom mjestu uz Olivera Millera i Marka Westa. Dvocifreni su bili i Ante Žižić te Ivica Zubac, a jedino je Bojan Bogdanović odigrao loše, točnije jednu od svojih najlošijih utakmica u sezoni i to protiv budućih protivnika u doigravanju, Boston Celticsa.

Knicksi su upisali očekivani poraz na gostovanju kod snažnih Houston Rocketsa koji su u jednom trenutku došli i do 40 poena razlike, a u petorci Knicksa i to na poziciji razigravača krenuo je Mario Hezonja. Houston je na kraju slavio s 120:96 na krilima Jamesa Hardena koji je ubacio 28 poena uz po 8 skokova i asista. Hezonja je bio najbolji u redovima Knicksa s 16 poena, čak 16 skokova i 11 asistencija. Iako mu to po poenima nije bila najučinkovitija utakmica u NBA, sigurno je ukupno gledajući bila najbolja. Partiju Hezonje možete vidjeti ovdje

Minnesota Timberwolvesi pokvarili su planove Miami Heata koji se grčevito bore za doigravanje. Slavili su s 111:109, a najbolji u pobjedi bio je naš Dario Šarić koji je ubacio 19 poena (6/10 šut iz igre, 2/4 trica, 5/5 slobodna bacanja) uz 7 skokova i 5 asistencija. Dwyane Wade koji je promašio šut za pobjedu Heata najbolji kod gostiju s 24 poena, 3 skoka i 3 asista dok je Dion Waiters zabio 22. 

Phoenix Sunsi vratili su se s minusa od 15 poena razlike i slavili nakon produžetka protiv New Orleans Pelicansa s 133:126, a ponovno je u početnoj petorci momčadi iz Arizone bio Dragan Bender. Josh Jackson je za Sunse ubacio 35 poena uz 9 skokova i 5 asistencija, Jamal Crawford je zabio 28 uz 7 asistencija dok je Bender za nešto manje od 38 minuta ubacio 11 poena uz 10 skokova, 6 asistencija i čak 7 blokada što mu je rekord karijere u NBA i najbolji pojedinačni učinak nekog igrača Sunsa još od Marka Westa koji je taj broj ostvario 1990. protiv Lakersa i Olivera Millera koji je 7 blokada upisao 1993. također protiv Lakersa. Bender je ujedno postao i prvi igrač Sunsa s 10 ili više poena, 10 ili više skokova, 5 ili više skokova i 5 ili više blokada nakon Danny Manninga koji je to uspio 1995. godine. Jednu od blokada Bendera možete vidjeti ovdje kao i jedno zakucavanje. Na kraju utakmice, Bender je dobio pohvale sa svih strana na njegovu odličnu partiju, posebno u obrani. 

Cleveland Cavaliersi su poraženi na gostovanju kod prvaka Golden State Warriorsa s 120:116. Cavsi su u posljednjoj četvrtini spustili razliku, ali blizu pobjede nisu bili. Steph Curry je odigrao još jednu utakmicu za pamćenje, ubacio je 40 poena (9/12 trica) uz 7 asistencija i 6 skokova dok je Cavse predvodio Collin Sexton s 27 poena i 4 asistencije. Ante Žižić je ušao s klupe i za 16 minuta na terenu ubacio 12 poena (4/8 iz igre, 4/4 slobodna bacanja) uz 6 skokova.

Lakersi su bili bolji od Clippersa u gradskom derbiju s 122:117 u utakmici u kojoj je Alex Caruso odigrao utakmicu karijere s 32 poena, 10 skokova i 5 asistencija. Danilo Gallinari najbolji kod Clippersa s 27 poena, 8 asistencija i 6 skokova dok je Ivica Zubac svojoj bivšoj momčadi zabio 11 (5/8 iz igre, 1/1 slobodna bacanja) uz 8 skokova.

Boston Celticsi i Indiana Pacersi su odigrali utakmicu od izuzetne važnosti. Obje su momčadi u ovaj susret ušle s poravnatim omjerom od 47 pobjeda i 32 poraza, a gotovo je sigurno kako će se sastati i u prvom krugu doigravanja. Tako je ovo bila utakmica u kojoj su se borili za četvrtu poziciju i prednost domaćeg terena. Indiana je parirala u prvoj četvrtini koju su dobili s 27:24, a Boston je pitanje pobjednika riješio odličnom drugom i trećom četvrtinom te na kraju slavio s 117:97 i sada dvije utakmice do kraja regularnog dijela ima pobjedu više od Pacersa, ali i 3-1 u međusobnim ogledima što znači da je prednost domaćeg terena na njihovoj strani. Jayson Tatum je predvodio Celticse s 22 poena i 7 skokova, a još se jednom pokazalo da kada Gordon Hayward zabije 20 ili više poena, Celticsi neznaju za poraz. Ušao je s klupe i ubacio 21 uz 4 skoka i dvje asistencije. Myles Turner je predvodio Pacerse s 15 poena i 7 skokova dok je obrana Celticsa potpuno zaustavila našeg Bojana Bogdanovića koji je ubacio 4 poena (1/8 iz igre, 0/3 trica, 2/2 slobodna bacanja) uz 3 skoka i dvije asistencije.